ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: «Κράτος κλειστόν» λόγω του τυφώνα Sandy - Καταβεσμένα τα ρολά στη Wall

09:41 - 29 Οκτ 2012 | Ειδήσεις
Περισσότερα από 60 εκατομμύρια κατοίκους αναμένεται να επηρεάσει ο τυφώνας Σάντι που θα πλήξει το βράδυ τις ακτές των ΗΠΑ, φέρνοντας μαζί τους θυελλώδεις ανέμους, καταρρακτώδεις βροχές, πλημμύρες, ακόμη και χιόνια στα ορεινά.

Ο τυφώνας τον οποίο αποκαλούν «Frankenstorm» θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη καταιγίδα που έχει χτυπήσει ποτέ τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

 

Ο Πρόεδρος Ομπάμα που συμμετείχε σε ειδική ενημέρωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών, ζήτησε απ΄τους κατοίκους των περιοχών που θα επηρεαστούν από το τυφώνα να πάρουν τις προειδοποιήσεις «στα σοβαρά» και να συμμορφωθούν με τις εντολές των αρχών.

 

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν ήδη τεθεί η Νέα Υόρκη, η Πενσυλβάνια, το Μέριλαντ, η Βιρτζίνια, η Βόρεια Καρολίνα και η Ουάσιγκτον. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να προμηθευτούν με αρκετό πόσιμο νερό, τρόφιμα μακράς διάρκειας και μπαταρίες και να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο εκτεταμένης διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τις παράκτιες περιοχές και να οδηγηθούν σε ασφαλή καταφύγια. Τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν.

 

Οι αρχές της Νέας Υόρκης διέταξαν την αναστολή της κυκλοφορίας των λεωφορείων, των τραίνων και του μετρό, λόγω των πλημμυρών και των ζημιών που πιθανώς θα προκληθούν από το πέρασμα του τυφώνα.

 

Η British Airways ακύρωσε για σήμερα όλες τις πτήσεις της προς τη Νέα Υόρκη, ενώ χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και χθες.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τις παράκτιες περιοχές και να οδηγηθούν σε ασφαλή καταφύγια. Τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν.

 

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης σήμερα και ενδεχομένως αύριο το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ ο ΟΗΕ δεν θα πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες για σήμερα συνεδριάσεις του.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:33 - 29 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.