ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέγραψαν η Gazprom και η Ουγγαρία την τελική επενδυτική απόφαση για τον αγωγό South Stream

20:37 - 31 Οκτ 2012 | Ειδήσεις
Σήμερα ο Alexander Medvedev, Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της OAO "Gazprom" πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Ουγγαρία μαζί με τον επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης Έργων της εταιρείας, Leonid Chugunov.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της MVM Hungarian Electricity Private Limited, Csaba Baji. Επίσης υπεγράφη νέα μετοχική συμφωνία για την κοινοπραξία  South Stream Hungary Zrt.  Στην νέα μετοχική συμφωνία περιλαμβάνεται και τελική επενδυτική απόφαση για την κατασκευή του τμήματος του αγωγού South Stream, μήκους 229 χιλιομέτρων, που θα διέρχεται από το ουγγρικό έδαφος.

Παράλληλα, η ουγγρική πλευρά ανακοίνωσε ότι το έργο του South Stream ανακηρύχθηκε έργο εθνικής σημασίας.

“ Η από κοινού κατασκευή του έργου του South Stream μαζί με τους Ούγγρους εταίρους μας αποτελεί σημαντικό στοιχείο της νέας αρχιτεκτονικής της Ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας. Το σύστημα αυτό δύναται να διασφαλίσει την αδιάλειπτη προμήθεια φυσικού αερίου και να παρέχει μακροπρόθεσμα στην Ουγγαρία, οφέλη και σταθερότητα”, δήλωσε ο Alexander Medvedev.

“Με την υποστήριξη της ουγγρικής κυβέρνησης, έχουμε δεσμευτεί προς την προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας και είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το ζωτικής σημασίας έργο και στην διαφοροποίηση των οδών προμήθειας προς την Ε.Ε. Το έργο του South Stream αποτελεί σημαντικό στοιχείο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας και, ειδικότερα, αποτελεί ένα καίριο βήμα προς την υλοποίηση του φιλόδοξου οράματος μας για την εδραίωση ενός επιτυχημένου καθετοποιημένου εθνικού ενεργειακού ομίλου με περιφερειακή απήχηση και κύρος στην αγορά,” δήλωσε ο Csaba Baji.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.