ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Τον Ομπάμα διαλέγει το Economist

09:27 - 02 Νοε 2012 | Ειδήσεις
Υπέρ της επανεκλογής του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, αν και με λιγότερο ενθουσιασμό, τάσσεται ο Economist, το βρετανικό εβδομαδιαίο περιοδικό. Το φιλελεύθερο περιοδικό, που κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή, εκτιμά σε κύριο άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ότι η αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα, ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ «δεν κάνει για τη δουλειά αυτή».

«Η επιλογή πρέπει να γίνει με βάση τις απαντήσεις σε δύο ερωτήματα: Ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν καλός, ιδιαίτερα στα βασικά θέματα, όπως είναι η οικονομία και η εξωτερική πολιτική; Η Αμερική μπορεί πραγματικά να εμπιστευτεί τον Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος αλλάζει συνεχώς άποψη, ότι θα τα πάει καλύτερα;» γράφει το εβδομαδιαίο περιoδικό. «Σε αυτή τη βάση, ο Δημοκρατικός αξίζει, με ένα μικρό πλεονέκτημα, να επανεκλεγεί».

 

Ο Economist υπενθυμίζει ότι υποστήριξε την υποψηφιότητα του Μπαράκ Ομπάμα «με ενθουσιασμό» το 2008, προέβλεψε όμως ότι οι Αμερικανοί «θα πάνε στις κάλπες με πολύ λιγότερη ελπίδα». «Η πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο, πρέπει τώρα να λάβει μιαν απόφαση πολύ πιο δύσκολη από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια» σημειώνει το περιοδικό.

 

Όμως, αν και εκτιμά ότι τα επιτεύγματά του Ομπάμα ήταν μέτρια, ο Economist θεωρεί ότι Ρόμνεϊ άλλαξε γνώμη σε πολλά ζητήματα για να είναι αξιόπιστος, και τα σχέδιά του για μείωση των φόρων και την αύξηση των αμυντικών δαπανών είναι μη ρεαλιστικά.

 

«Όμως παρ' όλα τα ελαττώματά του, ο Ομπάμα απομάκρυνε την αμερικανική οικονομία από το χείλος της αβύσσου και κάνει καλή δουλειά στην εξωτερική πολιτική. Για το λόγο αυτό το περιοδικό θα επιδιώξει την επανεκλογή του».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:39 - 02 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.