ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ομπάμα η επιλογή των Bookies για τις εκλογές στις ΗΠΑ

01:15 - 05 Νοε 2012 | Ειδήσεις
Ο Ομπάμα η επιλογή των Bookies για τις εκλογές στις ΗΠΑ
Σταθερά μπροστά ο Ομπάμα στις προτιμήσεις των εταιριών διαδικτυακού στοιχήματος, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να προμηνύουν ντέρμπι για την προεδρία των ΗΠΑ μέχρι και την τελευταία στιγμή

Μια από τις πιο αμφίρροπες εκλογικές διαδικασίες στην ιστορία των ΗΠΑ αναμένεται να είναι η μάχη της Τρίτης μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του Μιτ Ρόμνεϊ, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι ο νέος πρόεδρος τω ΗΠΑ θα αναδειχθεί μέσα από «μία νύχτα θρίλερ» κατά την οποία το αποτέλεσμα αναμένεται να αλλάξει χέρια μεταξύ Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικανών αρκετές φορές.

 

Ωστόσο, το συμπέρασμα και τις προβλέψεις των πολιτικών αναλυτών δεν φαίνεται να τις ασπάζονται οι εταιρίες διαδικτυακού στοιχήματος,με τους books να θεωρούν βλέπουν τον Ομπάμα να διατηρεί τη θέση του στον Λευκό Οίκο με σχετική άνεση. Στις αναλύσεις στελεχών των εταιριών betting αναφέρεται ότι το ενδιαφέρον των πελατών τους έχει αυξηθεί κατά πολύ για το ποντάρισμα των αμερικανικών εκλογών με τα «χτυπήματα» στη συγκεκριμένη κατηγορία να έχουν αυξηθεί με πολύ μεγάλο ρυθμό, σε σχέση με την ψηφοφορία του 2008.

 

Δείτε ένα δείγμα των προβλέψεων που κάνουν μεγάλες εταιρίες betting για τον νικητή των αμερικανικών εκλογών

 

Bwin: Ομπάμα 1,22 – Ρόμνεϊ 4,00

Unibet: Ομπάμα 1,22 – Ρόμνεϊ 3,75

Betfair: Ομπάμα 1,27 – Ρόμνεϊ 4,10

Sports Bet: Οπάμα 1,25 – Ρόμνεϊ 4,00

William Hill: Ομπάμα 1,20 – Ρόμνεϊ 3,75

Sportingbet: Ομπάμα 1,20 – Ρόμνεϊ 4,20

 

 

Αν και οι προβλέψεις των bookies δείχνουν ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ δύσκολα θα καταφέρει να επικρατήσει σε αυτή την εκλογική μάχη, υπάρχει σειρά αναλύσεων και ειδικών στοιχημάτων που καθιστά τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών φαβορί για την επόμενη αναμέτρηση στις κάλπες, για τις εκλογές του 2016. Ο Ρόμνεϊ πληρώνει απόδοση 5.50 για να κερδίσει τις εκλογές του2016 έναντι 8.00 που δίνει η Χίλαρι Κλίντον από το κόμμα των Δημοκρατικών. Στο συγκεκριμένο στοίχημα υπάρχουν τα ονόματα αρκετών γνωστών πολιτικών προσωπικοτήτων,όπως ο τωρινός υποψήφιος για την αντιπροεδρία από τους Ρεπουμπλικανούς, Πολ Ράιαν, η Κοντολίζα Ράις και η σύζυγος του Ομπάμα, Μισέλ Ομπάμα.

 

Κόντρα μέχρι το τέλος δείχνουν οι δημοσκοπήσεις


Μπορεί οι bookies να δίνουν ως μεγάλο φαβορί τον Ομπάμα, αλλά οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η μάχη για τον Λευκό Οίκο πρόκειται να κριθεί στο νήμα. Οι μετρήσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος έχουν φέρει τη διαφορά των δύο υποψηφίων πολύ κοντά. Για την εκλογή προέδρου απατούνται 270 από τις 538 ψήφους του Κολεγίου των Εκλεκτόρων, με τα δύο στρατόπεδα να έχουν ρίξει την προσοχή τους στην απόκτηση αυτών των ψήφων, που αναμένεται να κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε εδώ την εικόνα που αποτυπώνει τον εκλογικό χάρτη σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

 

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή εκλογική διαδικασία είναι από τις λίγες που οι υποψήφιοι έχουν έρθει τόσο κοντά λίγο πριν την ανάδειξη του προέδρου των ΗΠΑ. Οι μοναδικές περιπτώσεις κατά τις οποίες η διαφορά

μεταξύ των δύο κομμάτων (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικανών) ήταν μικρή από τον 20ο αιώνα και μετά είναι οι εξής:

 

Το 1916 ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Γούντροου Ουίλσον,είχε πάρει 277 Εκλέκτορες και ο Τσαρλς Έβανς Χιούζ των Ρεπουμπλικανών 254.

Το 1976 ο Τζίμυ Κάρτερ των Δημοκρατικών είχε πάρει 297Εκλέκτορες και ο Τζέραλντ Φορντ των Ρεπουμπλικανών 240.

 

Το 2000 ο Τζορτζ Μπους Τζούνιορ των Ρεπουμπλικανών είχε πάρει 271 εκλέκτορες και ο Αλ Γκορ των Δημοκρατικών 266.

 

Το 2004 ο Μπους είχε πάρει 286 εκλέκτορες και ο Τζον Κέρι των Δημοκρατικών 251.

 

 

Αλέξανδρος Βέλμαχος

 

[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 13:05 - 05 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.