ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαύρα σύννεφα πάνω από τη γερμανική οικονομία

15:27 - 06 Νοε 2012 | Ειδήσεις
Οι Γερμανοί οικονομολόγοι περιμένουν ισχνή ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

 

Πεσιμιστικές είναι οι προβλέψεις στο Βερολίνο για την πορεία της γερμανικής οικονομίας το 2013. Οι «πέντε σοφοί» - οι κορυφαίοι Γερμανοί οικονομολόγοι – εκτιμούν ότι η πραγματική ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας θα περιοριστεί στο 0,8%, όσο και το 2012.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα Handelsblatt, οι σοφοί της γερμανικής οικονομίας παρουσίασαν το ετήσιο πόρισμά τους με τίτλο: «Σταθερή αρχιτεκτονική για την Ευρώπη – Ανάγκη για δράση στο εσωτερικό». Οι «σοφοί» εμφανίζονται πιο προσεχτικοί στις προβλέψεις σε σχέση με τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία προβλέπει ανάπτυξη 1% για το 2013.

Τα πρώιμα στοιχεία για την οικονομία της Γερμανίας είχαν μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους. Υπάρχει αντίθεση ανάμεσα στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αγορές και στις εκτιμήσεις για τις επιχειρήσεις. Το τελευταίο διάστημα ο δείκτης για την πορεία των αγορών παρουσίασε άνοδο, αντιθέτως ο δείκτης προσμονής για τις επιχειρήσεις υποχώρησε τον Οκτώβριο για έκτη συνεχόμενη φορά.

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι κατά τη διάρκεια των μηνών του χειμώνα η ανάπτυξη θα είναι αδύναμη. Ωστόσο, από την άνοιξη του 2013 η οικονομία θα ανεβάσει ρυθμούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.