ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοιξαν οι κάλπες στις ΗΠΑ

15:46 - 06 Νοε 2012 | Ειδήσεις
Άνοιξαν οι κάλπες στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ σήμερα στις 06:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας) για τις προεδρικές εκλογές, όπου αντίπαλοι είναι ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ.

 

Οι ψηφοφόροι έχουν αρχίσει να προσέρχονται στις κάλπες στις πολιτείες Βιρτζίνια, Κονέκτικατ, Ιντιάνα, Κεντάκι, Μέιν, Νιου Χάμσιρ, Νιου Τζέρσεϊ, Νέα Υόρκη, Βερμόντ. Στις υπόλοιπες αμερικανικές πολιτείες οι κάλπες θα ανοίξουν αργότερα σήμερα και συνολικά περισσότεροι από 200 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί ψηφίζουν επίσης για τη νέα σύνθεση του Κογκρέσου, αλλά και σε διάφορα τοπικά δημοψηφίσματα.

Ήδη από τα ξημερώματα περίπου 150 άνθρωποι έχουν σχηματίσει ουρά παρά το κρύο σε ένα από τα εκλογικά κέντρα της Αλεξάντρια στη Βιρτζίνια, μια από τις πολιτείες-κλειδιά.

Εξάλλου, οι δέκα ψηφοφόροι στο χωριουδάκι Ντίξβιλ Νοτς, στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, ψήφισαν στη διάρκεια της νύχτας, ανοίγοντας την ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία οι δύο αντίπαλοι για τον Λευκό Οίκο ήρθαν ισόπαλοι.

Στο μεταξύ πολλές χιλιάδες Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει καθώς σε όλες τις πολιτείες δίνεται η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να ψηφίζουν πριν την επίσημη ημέρα των εκλογών.

Το 2008 περίπου το 30% των ψηφοφόρων εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία αυτή, ενώ φέτος ο Ομπάμα ψήφισε στις 25 Οκτωβρίου στο Σικάγο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.