ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ικανοποίηση στην Ε.Ε. για τη νίκη Ομπάμα

10:05 - 07 Νοε 2012 | Ειδήσεις
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας εξέφρασαν την ικανοποιησή τους για την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα.

Μηνύματα ικανοποίησης, «χαράς», αλλά και συγχαρητήρια έστειλε η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του.

Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε μέσα απότο λοσήμερα πως είναι "πολύ χαρούμενος" για την επανεκλογή του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

"Είμαι πολύ χαρούμενος για την επανεκλογή του προέδρου Ομπάμα" δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπέι

Ο επικεφαλής του Eurogrou, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε πως είναι ευκολότερο να συνεργάζεται κανείς με έναν Αμερικανό πρόεδρο στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του γιατί είναι λιγότερο απορροφημένος με τα εθνικά θέματα.

"Στη διάρκεια της δεύτερης θητείας τους, οι αμερικανοι πρόεδροι έχουν την τάση να ανακαλύπτουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα και έχουμε αναγκη, ΗΠΑ και Ευρώπη, να βρισκόμαστε κοντά και να συνεργαζόμαστε στενά", τόνισε ο Γιούνκερ.

Στο ίδιο κλίμα και ο Βέλγος πρωθυπουργός Ελιο Ντι Ρούπο, ο οποίος συνεχάρη τον Ομπάμα για τη νίκη του την οποία χαρακτήρισε ως ένα "ενθαρρυντικό σημάδι για το μέλλον των ΗΠΑ, όλου του κόσμου, αλλά και το δικό μας. Οι Αμερικανοί ψήφισαν για με Αμερική περισσότερο δίκαιη και ανεκτική».

"Θερμά συγχαρητήρια στον φίλο μου Μπαράκ Ομπάμα. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας", έγραψε στο Twitter του ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.