ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Νόμο του κράτους η μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας

09:45 - 09 Νοε 2012 | Ειδήσεις
Νόμος του κράτους η μεταρρύθμιση μετά την επανεκλογή Ομπάμα δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Δικαίωση για την κυβέρνηση Ομπάμα και προσωπικά για τον ίδιο τον πρόεδρο είναι η ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπόνερ, ότι δεν θα επιδιώξει την αναίρεση της μεταρρύθμισης του συστήματος Υγείας.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα άλλαξε αυτό τον στόχο» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC απαντώντας στην ερώτηση εάν η αναίρεση του νόμου εξακολουθεί να αποτελεί «αποστολή του».

«Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος επανεξελέγη. Ο νόμος Ομπάμα για το σύστημα υγείας είναι νόμος του κράτους» είπε ο κ. Μπόνερ, που ανήκει στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι είχαν αντιταχθεί σφοδρά στη μεταρρύθμιση. Μάλιστα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ είχε δεσμευθεί ότι, εάν εκλεγόταν, θα ακύρωνε τον νόμο.

Οι Δημοκρατικοί προσπαθούν ήδη από τη δεκαετία του 1990, όταν η Χίλαρι Κλίντον είχε καταθέσει αντίστοιχο νομοσχέδιο, προκειμένου να επεκταθεί η υγειονομική κάλυψη σε ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας. Τελικά, ο Μπαράκ Ομπάμα κατάφερε κατά τη διάρκεια της θητείας του να περάσει ένα νέο ν/σ για τη μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας, το οποίο όμως η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων προσπάθησε καθ΄ όλη τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών της θητείας του Αμερικανού προέδρου να αναιρέσει τον νόμο που αποτέλεσε σύμβολο της προεδρίας του στον τομέα της εσωτερικής πολιτικής. Αν και ορισμένες ρυθμίσεις αποσύρθηκαν, η δημοκρατική πλειοψηφία της Γερουσίας κατόρθωσε να εμποδίσει την αναίρεση της μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τη μεταρρύθμιση περίπου 30 εκατομμύρια Αμερικανοί, που σήμερα είναι ανασφάλιστοι, θα αποκτήσουν υγειονομική κάλυψη από τον Ιανουάριο του 2014.

Ο Τζον Μπόνερ πρόσθεσε ωστόσο, ότι ορισμένα τμήματα του νόμου θα είναι δύσκολο να εφαρμοσθούν και ότι τα πάντα πρέπει να τεθούν υπό συζήτησιν καθώς το Κογκρέσο θα προσπαθεί να επιτύχει δημοσιονομική ισορροπία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, με την εμβληματική του απόφαση του περασμένου Ιουνίου, επικύρωσε τη μεταρρύθμιση Ομπάμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.