ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: Στις αρχές Δεκεμβρίου η οικονομική βοήθεια στις ισπανικές τράπεζες

12:14 - 13 Νοε 2012 | Ειδήσεις
Σταθερή στη δέσμευσή της για μεταρρυθμίσεις και μείωση του ελλείμματος εμφανίζεται η ισπανική κυβέρνηση μία ημέρα μετά το Eurogroup.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, συμφώνησαν τη Δευτέρα ότι η αποδέσμευση των οικονομικών ενισχύσεων προς τις ισπανικές τράπεζες θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ έκανε τη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της συνόδου.

Ο κ. Γιουνκέρ εκτίμησε ότι η απελευθέρωση της βοήθειας προς τον ισπανικό τραπεζικό τομέα, θα γίνει «από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου» και τα χρήματα θα δοθούν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), στις «αρχές Δεκεμβρίου».

Το Eurogroup έχει υπολογίσει ότι το σχέδιο της βοήθειας προς τις ισπανικές τράπεζες «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» επισήμανε ο κ Γιουνκέρ και κάλεσε την Ισπανία να συνεχίσει τις προσπάθειές της στα ζητήματα του προϋπολογισμού.

 

Ισπανία: Αναπόφευκτη η μείωση του ελλείμματος

 

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Λουί ντε Γκίντος δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι «η μείωση του ισπανικού ελλείμματος είναι αναπόφευκτη και η στρατηγική της κυβέρνησης δεν αλλάζει όσον αφορά το θέμα αυτό»..

«Η δέσμευση της Ισπανίας στη μείωση του ελλείμματος είναι σημαντική» πρόσθεσε ο κ. Ντε Γκίντος.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:41 - 13 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.