ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πολίτης»: Ο Χριστόφιας ψάχνει 3,5 δισ. ευρώ για μην υπογράψει το Μνημόνιο

11:49 - 16 Νοε 2012 | Ειδήσεις
Ο Πρόεδρος της Κύπρου φαίνεται ότι είναι σε αναζήτηση ενός ποσού ύψους 3,5 - 4 δισ. ευρώ για τις οικονομικές αναγκές της χώρας μέσα στο 2012 και το 2013 ώστε να μην υπογράψει το Μνημόνιο με την τρόικα, αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυπριακή κυβέρνηση αναζητά αυτά τα χρήματα τόσο από χώρες εκτός Ε.Ε. όσο και από ιδιώτες.


Εξάλλου, ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης, στη χθεσινή συνάντησή του με την αρμόδια υπουργική επιτροπή για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, υπογράμμισε την ανάγκη να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια για να υπογραφεί το μνημόνιο εντός των επόμενων ημερών. Ο διοικητής εξήγησε επίσης ότι είναι απολύτως αναγκαίο να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να μπορέσουν κι αυτές να στηρίξουν την οικονομία.

 

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, από την ενημέρωση που έγινε από το κ. Δημητριάδη στην υπουργική επιτροπή, φαίνεται ότι η τρόικα έχει αναθεωρήσει λίγο προς τα κάτω την αρχική της εκτίμηση για τα κεφάλαια που θα χρειαστούν για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Επίσης, η εφημερίδα «Αλήθεια» γράφει ότι και ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή συμφώνησε με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά, όπως σημειώνεται, ο υπουργός Εμπορίου έδειξε να μην ασπάζεται την ανάγκη σπουδής για την υπογραφή του μνημονίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.