ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διάρρηξη στο σπίτι του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

11:14 - 20 Νοε 2012 | Ειδήσεις
Διαρρήκτες μπήκαν στο διαμέρισμα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στο Βερολίνο και έκλεψαν προσωπικά αντικείμενα και ένα κινητό τηλέφωνο με σημαντικά τηλέφωνα και προσωπικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Berliner Morgenpost, ο κ. Σόιμπλε απουσίαζε την ώρα του περιστατικού από το διαμέρισμα, που συνέβη στις 7 Νοεμβρίου μεταξύ 18:00 και 21:00. Ο Γερμανός υπουργός έχει ζητήσει να μην υπάρχει μόνιμη φύλαξη στο σπίτι του, παρά το γεγονός ότι το 1990 είχε δεχθεί επίθεση δολοφονίας, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί στο αναπηρικό καροτσάκι.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας που επικαλέστηκε η εφημερίδα αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες, ενώ το υπουργείο Οικονομικών περιορίστηκε στο ότι δεν σχολιάζει θέματα ασφάλειας.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας περιέγραψε το γεγονός ως «κραυγαλέο πρόβλημα ασφάλειας», αν και δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι δράστες επέλεξαν εν γνώσει τους το συγκεκριμένο διαμέρισμα, ενώ το ίδιο στέλεχος τόνισε: «Ο κ. Σόιμπλε σίγουρα έχει δίπλα του καλό προσωπικό ασφαλείας. Αλλά θα μπορούσε σε αυτή την περίπτωση να πρόκειται για κάποιον ψυχοπαθή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.