ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η φυγή των εταιρειών διαδικτυακού στοιχήματος από την Ελλάδα

01:06 - 28 Νοε 2012 | Ειδήσεις
Συνεχίζεται η φυγή των εταιρειών διαδικτυακού στοιχήματος από την Ελλάδα
Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος- η Betfair Group- ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την ελληνική αγορά, μέχρι να υπάρξουν περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με το ρυθμιστικό πλαίσιο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, «πριν από την απόφαση αποχώρησης από την αγορά, η Betfair αναμενόταν να αποκομίσει 13 εκατ. στερλίνες σε έσοδα και 7 εκατ. στερλίνες συνεισφοράς από την ελληνική αγορά, στην τρέχουσα χρήση.

Η Betfair δεν έχει καταθέσει αίτημα χορήγησης άδειας λειτουργίας στην Ελλάδα καθώς, σύμφωνα με τη νομική συμβουλή που έλαβε, η αξία αυτών των αδειών είναι αδιευκρίνιστη και ο όμιλος θεωρεί πως η σχετική νομοθεσία στη χώρα είναι ασυνεπής με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ουσιαστικά, η Betfair σταματάει να προσφέρει υπηρεσίες στους Έλληνες παίκτες (τα συστήματα της εταιρείας θα αναγνωρίζουν τις ελληνικές ΙΡ και δεν θα επιτρέπουν πονταρίσματα), κάτι που έπραξε προ μηνών και η Sportingbet.

Σύμφωνα με το νόμο που αναμένεται να ισχύσει από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2012, για τα τυχερά παίγνια προβλέπεται φόρος 30% στα μεικτά κέρδη και 10% στα κέρδη των νικητών. Επιπλέον ,για να αδειοδοτηθούν οι εταιρείες του διαδικτυακού στοιχήματος θα έπρεπε να πληρώσουν αναδρομικά για τα έτη 2010 -2011 φόρο 30% για τα μεικτά κέρδη που πραγματοποίησαν αυτές τις χρονιές.

 

Στις Βρυξέλλες το θέμα

Σχετικά με τις αποχωρήσεις των εταιριών στοιχημάτων, η Ένωση Διαδικτυακού στοιχήματος RGA (Remote Gambling Association) και η Ευρωπαϊκή Ένωση τυχερών παιγνίων και Στοιχήματος(European Gaming and Betting Association-EGBA), υπέβαλαν καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη μη γνωστοποίηση των κανονισμών, που θα επεκτείνουν το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ στο διαδικτυακό στοίχημα.

Οι δύο Ενώσεις στη σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν, πως ανησυχούν ότι η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε στην έναρξη της αδειοδότησης των παροχών του διαδικτυακού στοιχήματος και υποστηρίζουν ότι, εκχωρώντας στον ΟΠΑΠ και το δικαίωμα του διαδικτυακού στοιχήματος, περιφρονεί το δίκαιο της Ε.Ε.

Σύμφωνα πάντα με τις Ενώσεις, ο επίτροπος Μπαρνιέ, αρμόδιος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς, επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι θα αναλάβει πλήρως τις ευθύνες ως προς τη διασφάλιση της συμμόρφωσης της νομοθεσίας περί των τυχερών παιγνίων των κρατών-μελών και ελπίζουν ότι ο ίδιος θα διερευνήσει άμεσα την καταγγελία και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ως προς την ελληνική αγορά.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:08 - 28 Νοε 2012

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.