ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Νέο πλάνο των Ρεπουμπλικανών για την μείωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος

09:16 - 04 Δεκ 2012 | Ειδήσεις
Η ομάδα των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, κατέθεσεσαν τη Δευτέρα νέο πλάνο για τη μείωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος με 10ετή χρονικό ορίζοντα.

Οι 7 εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων με επικεφαλής τον πρόεδρο του νομοθετικού σώματος Τζον Μπένερ γνωστοποίησαν το νέο πλάνο τους και στη συνέχεια το απέστειλαν γραπτώς στο Λευκό Οίκο και τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Όπως ανέφεραν οι Ρεπουμπλικανοί, πρόκειται για "πλάνο μείωσης του ομοσπονδιακού ελλείμματος με περικοπές οι οποίες κατανεμήθηκαν σε 10 ομοσπονδιακούς προϋπολογισμούς" και ισούται με 2,2 τρισεκ. δολάρια.

Ωστόσο, οι ομάδα των Ρεπουμπλικανών εκτιμά ότι στο τέλος της 10ετίας η εξοικονόμηση στις δαπάνες θα αντιστοιχεί με 4,3 δισεκ. δολάρια. Υπογραμμίζουν ότι στο μεσοδιάστημα θα έχει μειωθεί η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν, κάτι που θα ελαφρύνει την οικονομία της χώρας, ενώ παράλληλα θα προστεθούν και οι εξοικονομήσεις ομοσπονδιακών δαπανών, που θα ξεκινήσουν από το 2013, όπως αυτές συμφωνήθηκαν απ' όλα τα κόμματα στο Κογκρέσο τον περασμένο Αύγουστο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.