ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Πρόστιμο ρεκόρ σε Philips, LG Electronics και Samsung SDI για δημιουργία καρτέλ στην τηλεόραση

15:07 - 05 Δεκ 2012 | Ειδήσεις
Πρόστιμο μαμούθ ύψους 1,47 δισεκ. ευρώ σε δύο καρτέλ επέβαλε η Ευρωπαϊκη Επιτροπή, με την κατηγορία της δημιουργίας αντιμονοπολιακών πολιτικών και την χειραγωγηση των τιμών επί μία δεκαετία στις τηλεοράσεις καθοδικου σωλήνα.

Οι σημερινές αποφάσεις της Επιτροπής είναι το αποτέλεσμα των ερευνών, που πραγματοποίησαν οι ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές στα γραφεία των εταιρειών.

Το μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 313,4 εκατ. ευρώ δόθηκε στην ολλανδική Philips, ενώ ακολουθεί το πρόστιμο ύψους 295,6 εκατ. ευρώ στην κορεατική LG Electronics.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμα ύψους 157,5 εκατ. ευρώ στην Panasonic, 150.8 εκατ. ευρώ στην Samsung, 28 εκατ. ευρώ στην Toshiba και 38,6 εκατ. ευρώ στη γαλλική Technicolor. Επιπλέον, η Κομισιόν επέβαλε πρόστιμο σε δύο κοινοπραξίες της Panasonic.

Από την άλλη πλευρά, η ταϊβανέζικη Chunghwa Picture Tubes, που δεν συμμετείχε στο καρτέλ, απέφυγε το πρόστιμο της Κομισιόν.

«Αυτά τα καρτέλ τις τις τηλεοράσεις καθοδικού σωλήνα είναι «κοινότυπα καρτέλ: διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά της χειρότερης αντιμονοπωλιακής συμπεριφοράς, τα οποία απαγορεύονται ρητώς στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ», τονίζει ο επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.