ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισραήλ: Κλοπή κινητήρων F-16 από στρατιωτική βάση

11:49 - 06 Δεκ 2012 | Ειδήσεις
Πρωτοφανές συμβάν στο Ισραήλ, καθώς άγνωστοι κατάφεραν να κλέψουν μέσα από στρατιωτική βάση μεγάλο αριθμό κινητήρων για αεροσκάφη F-16.

Η κλοπή έγινε σε στρατιωτική στο κεντρικό Ισραήλ και οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν κινητήρες αμερικανικής κατασκευής αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ισραηλινός στρατός και η αστυνομία ξεκίνησαν αμέσως έρευνα για το συμβάν και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διενεργεί η στρατιωτική αστυνομία, η κλοπή σημειώθηκε κατά τα φαινόμενα με τη συνεργασία στρατιωτών ή πολιτικών υπαλλήλων που εργάζονταν στη βάση.

Η στρατιωτική αστυνομία υποψιάζεται ότι οι κινητήρες αυτοί εκλάπησαν για να πουληθούν στη συνέχεια τα μεταλλικά τμήματα από τα οποία είναι κατασκευασμένοι.

Εκπρόσωπος του στρατού αρνήθηκε να δώσει στον Τύπο το παραμικρό στοιχείο σε σχέση με το συμβάν και περιορίστηκε να δηλώσει ότι, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα του στρατού, θα διαβιβαστεί στον στρατιωτικό εισαγγελέα.

Πέρυσι η στρατιωτική αστυνομία είχε διενεργήσει έρευνα για την κλοπή τμημάτων που είχαν αποσπαστεί από κινητήρες F-15. H υπόθεση είχε αποκαλυφθεί μετά την έρευνα που είχε πραγματοποιήσει η αστυνομία σε μια αποθήκη πωλητών μετάλλων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.