ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίγυπτος: Πεδίο μαχής θυμίζει η εικόνα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

20:35 - 06 Δεκ 2012 | Ειδήσεις
Ο αιγυπτιακός στρατός έστησε μία ζώνη ασφαλείας στην περίμετρο του προεδρικού μεγάρου, όπου έχουν αναπτυχθεί επίσης άρματα μάχης, μετά τις αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, του οποίου η απόφαση να διευρύνει τις εξουσίες του προκάλεσε πολιτική κρίση.

Μετά την απώθηση υποστηρικτών του Μόρσι, οι οποίοι από χθες είχαν εγκατασταθεί γύρω από το προεδρικό μέγαρο, ο στρατός τοποθέτησε άρματα μάχης και απέκλεισε με συρματόπλεγμα σε απόσταση 150 μ. την πρόσβαση στο μέγαρο.

Οι υποστηρικτές του Μόρσι απομακρύνθηκαν, όμως εκατοντάδες αντίπαλοί του παρέμειναν στην περίμετρο φωνάζοντας συνθήματα όπως «ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος», όπως ακριβώς έναν χρόνο πριν κατά την εξέγερση εναντίον του Χόσνι Μουμπάρακ.

Η Ρεπουμπλικανική Φρουρά, η στρατιωτική μονάδα που εγγυάται τη φρούρηση του προεδρικού μεγάρου, είχε καλέσει νωρίτερα τους συγκεντρωμένους να έχουν απομακρυνθεί «από την περίμετρο του μεγάρου έως τις 15.00 (τοπική και ώρα Ελλάδος)», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία.

Σύμφωνα με σύμβουλο του προέδρου, ο Μόρσι αναμένεται να απευθυνθεί στο έθνος με τηλεοπτικό του διάγγελμα.
    
«Ο πρόεδρος συζήτησε (στη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Αμύνης και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου) τους τρόπους για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση σε διάφορα επίπεδα, πολιτικά, νομικά και ασφάλειας προκειμένου να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην Αίγυπτο και να διαφυλαχθούν τα οφέλη της επανάστασης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Γιάσερ Άλι, αναφερόμενος στην ανατροπή του προηγούμενου καθεστώτος.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 21:52 - 06 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.