ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

NYT: Στο στόχαστρο του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ οι Financial Times

13:11 - 10 Δεκ 2012 | Ειδήσεις
Το ενδεχόμενο να αγοράσει τον όμιλο «The Financial Times Group» εξετάζει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επικαλούνται στενούς συνεργάτες του δημάρχου.

 Ο Όμιλος Bloomberg που κατέχει και τις μισές μετοχές του περιοδικού The Economist, φαίνεται να σχεδιάζει να διαμορφώσει ένα κολοσσό οικονομικής ενημέρωσης με ηλεκτρονικά μέσα, κανάλι, πρακτορείο αλλά και τα δύο εμβληματικά έντυπα του σύγχρονου φιλελευθερισμού.

Η αποχώρηση ορισμένων υψηλόβαθμων στελεχών της Pearson Plc, που εκδίδει τους FT, ενισχύουν τις φήμες ότι η εφημερίδα θα πωληθεί και σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, η πώληση θα γίνει στις αρχές του νέου χρόνου, επισημαίνει η εφημερίδα.

Αναλυτές εκτιμούν πως ο όμιλος The Financial Times Group κοστίζει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ποσό που μπορεί να διαθέσει η Bloomberg LP, η οποία το 2011 είχε έσοδα 7,6 δισεκατομμύρια, όπως σημειώνει η εφημερίδα.

Αρκετοί πάντως εργαζόμενοι στην Bloomberg LP διαφωνούν με την κίνηση αυτή τονίζοντας πως θα ήταν εξυπνότερη η αγορά ενός ηλεκτρονικού ΜΜΕ, όπως για παράδειγμα η ιστοσελίδα LinkedIn. Εκπρόσωπος του δημάρχου αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την πληροφορία αυτή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.