ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Gazprom Export και η Linde υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας

19:38 - 11 Δεκ 2012 | Ειδήσεις
Στο Παρίσι, ο Alexander Medvedev, αναπληρωτής Πρόεδρος της Δικοικούσας Επιτροπής της Gazprom JSC και Γενικός Διευθυντής της Gazprom Εxport LLC, και ο Tom Blades, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Linde AG, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας σχετικά με την υλοποίηση νέων έργων στον κλάδο παραγωγής ηλίου που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό του Ομίλου Gazprom, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των πεδίων φυσικού αερίου της Ανατολικής Σιβηρίας.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, η Linde θα ενεργήσει ως στρατηγικός αγοραστής σημαντικών ποσοτήτων ηλίου από τη νέα μονάδα παραγωγής της πόλης Belogorsk, κοντά στην πόλη Blagoveshensk. Το εργοστάσιο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2018, παράλληλα με την έναρξη ροής φυσικού αερίου που εξάγεται από το πεδίο Chayandinskoye, κατά μήκος της νέας διαδρομής μεταφοράς φυσικού αερίου "Yakutia - Khabarovsk - Vladivostok». Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να διερευνήσουν τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας στο πλαίσιο των νέων σχεδίων παραγωγής ηλίου στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Το πεδίο Chayandinskoye, καθώς και άλλοι πόροι ιδιοκτησίας της Gazprom στην Ανατολική περιοχή της Σιβηρίας, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες δεξαμενές ηλίου στον κόσμο. Με τη χρήση κατάλληλων εγκαταστάσεων, τα επίπεδα παραγωγής ηλίου θα ρυθμιστούν έτσι ώστε να επιτραπεί η εξισορρόπηση της προφοράς και της ζήτησης παγκοσμίως για πολλές δεκαετίες. Ο όγκος του ηλίου που θα παράγεται από τη Gazprom θα αντικαταστήσει για τις επόμενες δεκαετίες τον όγκο που παράγεται από το σύστημα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εδαφών (BLM), καθώς το σύστημα της BLM εξαντλείται.

"Καθώς η παγκόσμια ζήτηση για ήλιο συνεχίζει να αυξάνεται, αυτή η συμφωνία συνεργασίας θα επιτρέψει στη Gazprom να ανταποκριθεί στη ζήτηση της αγοράς. Θα συμβάλει επίσης στην μέγιστη αξιοποίηση της παραγωγικής δυναμικότητας της Ανατολικής Σιβηρίας με τη χρήση βέλτιστων τεχνολογιών", δήλωσε ο Alexander Medvedev.

"Η Linde ενδιαφέρεται για μία μακροπρόθεσμη συμφωνία συνεργασίας με την Gazprom Export, όχι μόνο ως αγοραστής σημαντικών ποσοτήτων ηλίου που θα παραχθούν από αυτό το μεγάλο έργο, αλλά και ως δυνητικός εταίρος του Ομίλου Gazprom στους τομείς της παραγωγής ηλίου, του μάρκετινγκ, των logistics καθώς και σε άλλους τεχνικούς τομείς που σχετίζονται με το ήλιο", δήλωσε ο Tom Blades.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.