ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πετάξτε τον Μπερλουσκόνι έξω από το ΕΛΚ» ζητά ο Φέρχοφσταντ

14:52 - 12 Δεκ 2012 | Ειδήσεις
Ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφσταντ κάλεσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να αποκλείσει από τις τάξεις του τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

"Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία: ένας πολιτικός λέει ότι θα επιστρέψει, η κυβέρνηση πέφτει και η ευρωζώνη βρίσκεται σε κρίση", δήλωσε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης αφιερωμένης στην αυριανή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής.

Και στρεφόμενος προς τον Ζοζέφ Ντολ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο είπε: "Πέτα τον έξω".

 

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι μέλος του ΕΛΚ αυτοδικαίως, αφού ηγείται του Λαού της Ελευθερίας και αναμένεται να λάβει μέρος στη σύνοδό του αύριο στις Βρυξέλλες, πριν από την έναρξη των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής.

 

"Πρόκειται για σοβαρό σφάλμα να προκαλέσει κανείς την πτώση της κυβέρνησης Μόντι. Η Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει μία πολιτική διακυβέρνηση-θέαμα. Εχει ανάγκη από αυστηρή διαχείριση", δήλωσε χθες ο Ζοζέφ Ντολ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μάριο Μάουρο, επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του Κόμματος της Ελευθερίας και κάλεσε τους ιταλούς ψηφοφόρους "να συσπειρωθούν στο κέντρο και να καταψηφίσουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις εκλογές του Φεβρουαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.