ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτείται ο Μπερλουσκόνι αν κατέβει ο Μόντι αρχηγός της Κεντροδεξιάς!

11:12 - 13 Δεκ 2012 | Ειδήσεις
Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την αρχηγία κεντροδεξιάς γνωστοποίησε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αν και εφόσον ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Μόντι τεθεί τεθεί επικεφαλής συνασπισμού μετριοπαθών δυνάμεων και της Λέγκας του Βορρά.

Ο Καβαλιέρε δεν θεωρεί ότι ο Μόντι θα θελήσει να ταυτιστεί με μία μόνο παράταξη, αλλά εάν το πράξει εκείνος «κάνει πίσω». Αφού ξεκαθάρισε πως αυτό δεν συνιστά ανακολουθία (ή όπως το λέμε εμείς στην Ελλάδα, «κωλοτούμπα»), ο Καβαλιέρε ξεκαθάρισε πως παραμένει υποψήφιος για την πρωθυπουργία της Ιταλίας και όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξαρτηθούν τα πράγματα.

«Προς το παρόν παραμένω ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς για το Παλάτσο Κίτζι (το θώκο του πρωθυπουργού)» επισήμανε ο Μπερλουσκόνι.

Εκτίμησε πως ο Μάριο Μόντι δεν θα θελήσει να συνδεθεί με ένα κόμμα και μία παράταξη, όμως εάν αποφασίσει τελικά κάτι τέτοιο επανέλαβε πως ο ίδιος είναι έτοιμος να αποσυρθεί «καθώς δεν έχει καμία προσωπική φιλοδοξία».

berlusconi21


Παράλληλα, ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε ότι «ήταν πάντα ευρωπαϊστής και ζήτησε περισσότερη, όχι λιγότερη Ευρώπη» και επιτέθηκε εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ. «Η οικονομική κρίση δημιουργήθηκε με την εντολή των γερμανικών τραπεζών να πωληθούν ελληνικά και ιταλικά ομόλογα του Δημοσίου. Αυτό δημιούργησε την εικόνα μιας φαινομενικής χρεοκοπίας .Όλα γεννήθηκαν από την ιστορική γερμανική φοβία σχετικά με τον πληθωρισμό» είπε ο Καβαλιέρε.

Πιο πριν,ο Ρομπέρτο Μαρόνι της Λέγκας του Βορρά έθεσε ως όρο την αποχώρηση του Μπερλουσκόνι από την διεκδίκηση της πρωθυπουργίας, για να υπάρξει μία νέα συνεργασία του κόμματος του Καβαλιέρε Λαού της Ελευθερίας (Pdl) με τον πρώην σύμμαχό της, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

"Αγαπητέ Σίλβιο, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε εάν συμμετέχεις εσύ. Η Λέγκα δεν μπορεί να σε υποστηρίξει εάν διατηρήσεις την υποψηφιότητά σου για την πρωθυπουργία", δήλωσε ο Ρομπέρτο Μαρόνι χθες το βράδυ, λίγη ώρα πριν από την συνάντησή του με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Επίσης, ο τεχνοκράτης Μάριο Μόντι τόνιζε ότι «η διακοπή των μεταρρυθμίσεων είναι χειρότερη από το να μην γίνουν» καθόλου, κάνοντας μία έμμεση πλην σαφή αναφορά στο πρόγραμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος υπόσχεται ότι θα αλλάξει εκ βάθρων την πολιτική λιτότητας σε περίπτωση που επανεκλεγεί το 2013.


"Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία: ένας πολιτικός λέει ότι θα επιστρέψει, η κυβέρνηση πέφτει και η ευρωζώνη βρίσκεται σε κρίση", δήλωσε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης αφιερωμένης στην αυριανή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής.Θυμίζουμε είδηση ότι ετοιμάζεται υποψηφιότητα του Μπερλουσκόνι για την πρωθυπουργία στην Ιταλία, δημιούργησε μεγάλη αναταραχή στην Ευρώπη.Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του επικεφαλής των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφσταντ, ο οποίος κάλεσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να αποκλείσει από τις τάξεις του τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Και στρεφόμενος προς τον Ζοζέφ Ντολ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο είπε: "Πέτα τον έξω".

Γιώργος Σμυρνής

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.