ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπρίντερλε: Απειλείται η συνοχή της ΕΕ από την αρνητική στάση της Βρετανίας

16:15 - 13 Δεκ 2012 | Ειδήσεις
Ένα κορυφαίο μέλος του συνασπισμού της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ κατηγόρησε σήμερα τη Βρετανία ότι υιοθετεί μια στάση μη συνεργασίας με την ΕΕ που θα μπορούσε να προκαλέσει μια «αποσύνθεση» της ένωσης.

Ο Ράινερ Μπρίντερλε, επικεφαλής στο κοινοβούλιο των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) που μοιράζονται την εξουσία με τους συντηρητικούς της Μέρκελ, δήλωσε μιλώντας σε ραδιοσταθμό πως θέλει να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ, αλλά απογοητεύεται ολοένα και περισσότερο από το Λονδίνο.

"Οι Βρετανοί φίλοι μας... διαρκώς μας δίνουν συμβουλές για το τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς στη ζώνη του ευρώ, αλλά δεν συμμετέχουν κι αυτοί. Δεν είναι καν έτοιμοι να συμφωνήσουν στους κανόνες για τις χρηματαγορές», δήλωσε ο Μπρίντερλε.

"Αν τα πράγματα παραμείνουν έτσι και η στάση δεν αλλάξει -μεταξύ των Βρετανών Συντηρητικών, αλλά και στο Εργατικό Κόμμα- θα δει κανείς ανησυχητικές εξελίξεις αποσύνθεσης στις δομές της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μπρίντερλε, η Βρετανία μοιάζει να θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση.

"Έχουν μια έκπτωση στις συνεισφορές τους στα ευρωπαϊκά ταμεία και εντούτοις θέλουν να απολαμβάνουν όλων των πλεονεκτημάτων της ενιαίας αγοράς», τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.