ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Διατηρεί στο επίπεδο «ΑΑΑ» την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας

11:03 - 14 Δεκ 2012 | Ειδήσεις
Θετικά νέα για τη γαλλική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, καθώς ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch ανακοίνωσε ότι διατηρεί την αξιολόγηση της Γαλλίας στο επίπεδο "ΑΑΑ".

Ωστόσο, ο Fitch συνεχίζει επίσης να διατηρεί ως "αρνητικές" τις προοπτικές του γαλλικού αξιόχρεου, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο υποβάθμισής του στη διάρκεια του επομένου έτους.

Σύμφωνα με τη Fitch παρατηρείται σταδιακή χαλάρωση "του ρυθμού και του μεγέθους των οικονομικών μεταρρυθμίσεων". Η προωθούμενη μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας αποτελεί, σύμφωνα με τη Fitch "μια αποφασιστική ένδειξη" σε ό,τι αφορά στο στόχο μείωσης του ελλείμματος και της εξέλιξης της κρίσης του ευρώ.

"Άλλες χώρες της ευρωζώνης με διαβάθμιση ΑΑΑ», όπως η Γερμανία, "αντιμετωπίζουν επίσης σημαντικούς δημοσιονομικούς κινδύνους που σχετίζονται με την κρίση στην περιοχή, αλλά το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της Γαλλίας είναι σημαντικότερα και θέτουν την αξιολόγηση (της χώρας αυτής) σε μεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι τις δικές τους ", σύμφωνα με τη Fitch.

Η Γαλλία έχει ήδη χάσει το "τριπλό Α" από την Moodys, η οποία την κατέταξε στο επίπεδο "Aa1" σε συνδυασμό με αρνητικές προοπτικές, αλλά και από την Standard and Poors, η οποία την κατέταξε στο επίπεδο "AA +" με αρνητικές προοπτικές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.