ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον Ιούνιο αναμένεται η φθηνότερη εκδοχή του iPhone

14:59 - 14 Δεκ 2012 | Ειδήσεις
Θα χρειαστεί να περιμένουμε ως τον Ιούνιο για να διαπιστώσουμε εάν όντως ισχύει η φήμη ότι η Apple, θέλοντας να κατακτήσει και τις αναπτυσσόμενες χώρες, θα βγάλει μια λιγότερο ακριβή έκδοση του iPhone.

Στις περισσότερες χώρες η αγορά ενός iPhone επιδοτείται μέσω των συμβολαίων, όμως σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Κίνα και η Ινδία, οι καταναλωτές, αν θέλουν να αγοράσουν μία συσκευή iPhone, είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν όλο το ποσό και επειδή δεν το αντέχει το πορτοφόλι τους, στρέφονται συνήθως σε οικονομικότερες λύσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που στις αναπτυσσόμενες χώρες οι πωλήσεις των «έξυπνων κινητών» με λογισμικό Android εκτοξεύθηκαν.

 

Σχέδιο της Apple για να κατακτήσει τις αναπτυσσόμενες αγορές

Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η Apple, θέλοντας να μεγαλώσει το μερίδιο αγοράς της, θα σχεδιάσει ένα σχετικά φθηνό iPhone, που θα απευθύνεται στις αναπτυσσόμενες αγορές. Ο αναλυτής Πίτερ Μίσεκ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κυκλοφορήσει ένα φτηνό iPhone τον Ιούνιο του 2013» και προσθέτει ότι «ένα χαμηλού κόστους μοντέλο θα είναι ένα προσαρμοσμένο iPhone 4 με λιγότερο δυνατό modem και όχι τόσο δυνατό επεξεργαστή εφαρμογών». Αν οι παραπάνω προβλέψεις ισχύουν, το νέο κύμα ανάπτυξης της Apple αναμένεται να έρθει από την κατανάλωση των δικών της «έξυπνων κινητών» στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Άλλωστε, η άποψη των αναλυτών συμπίπτει και με τις δηλώσεις που έκανε δύο χρόνια πριν ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Αpple και διάδοχος του Στιβ Τζόμπς. Όπως είχε πει στον αναλυτή Τόνι Σακονάγκι, θα ήθελε η Apple να απευθύνεται όχι μόνο στους πλούσιους αλλά σε όλους.

Από την άλλη μεριά, ο αναλυτής Πίτερ Μίσεκ δηλώνει ότι: «Πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ανέβαζε πολύ τα κέρδη της εταιρίας. Το πιθανότερο σενάριο θα ήταν, η Apple με μια τέτοια κίνηση να μεγαλώσει μεν το μερίδιο της στην αγορά αλλά τα έσοδα της να παραμείνουν αμετάβλητα». Αναμονή, λοιπόν, ως τον Ιούνιο.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ιορδανίδου

Τελευταία τροποποίηση στις 15:16 - 14 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.