ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Υπερ-ταχεία» διαδικτυακή σύνδεση σε χωριό στη Βρετανία

13:25 - 17 Δεκ 2012 | Ειδήσεις
Το Διαδίκτυο της επόμενης γενιάς εισήγαγε η Βρετανία, που θέλει ως το 2020 όλη η χώρα να διαθέτει ένα δίκτυο «υπερ-ταχείων» διαδικτυακών συνδέσεων.

Την ώρα που οι ελληνικές εταιρείες εγκαινιάζουν τις συνδέσεις του VDSL2 και τις ταχύτητες των 50Μbps, η Βρετανία μπαίνει ήδη στο επόμενο στάδιο της διαδικτυακής εξέλιξης.

vdsl

Η αρχή έγινε με το μικρό χωριό Αϊντέρμπι Στιπλ, στα βόρεια του Γιορκσάιρ στη Βρετανία, που απέκτησε διαδικτυακή σύνδεση ταχύτητας 80 Mbps.

Ο Βρετανός υπουργός Τηλεπικοινωνιών, Εντ Βάιζεϊ εγκαινίασε τις εγκαταστάσεις, από τις οποίες θα «τροφοδοτείται» διαδικτυακά το χωριό. Συνολικά, μέχρι στιγμής πρόσβαση στο ταχύτατο ίντερνετ έχουν αποκτήσει 90 κατοικίες στο Αϊντέρμπι Στιπλ.

«Μέχρι τώρα, οι κάτοικοι του Αϊντέρμπι Στιπλ πάσχιζαν χωρίς αποτέλεσμα να βρουν πληροφορίες για την ιστορία του χωριού τους. Πλέον, θα έχουν ταχύτητα πρόσβαση σε όλα όσα τους ενδιαφέρουν» τόνισε ο Βαϊζέι.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι περισσότερα από 40 αντίστοιχα έργα στη βρετανική επαρχία βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως είπε «θα παραδοθούν τους επόμενους μήνες». Κοινοτικά συμβούλια σε όλη την επαρχία της χώρας έχουν στη διάθεσή τους κονδύλι 530 εκατομμυρίων λιρών για να εγκαταστήσουν υπερσύγχρονα δίκτυα τηλεπικοινωνιών. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, ασκήθησε έντονη κριτική στα συμβούλια - από μερίδα του Τύπου και μεμονωμένους πολίτες - για καθυστερήσεις λόγω των περίπλοκων διαδικασίων στην υλοποίηση των έργων.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:06 - 17 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.