ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το iPhone 5 κατακτά και την Κίνα

01:37 - 19 Δεκ 2012 | Ειδήσεις
H Apple διαψεύδει τις Κασσάνδρες της Wall Street, ανακοινώντας οτι οι πωλήσεις της στην Κίνα κατέρριψαν κάθε ρεκόρ αγγίζοντας τα 2 εκατομ.iPhone 5.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ δήλωσε: «Αυτό ήταν το πιο κερδοφόρο σαββατοκύριακο όλων των εποχών στην αγορά της Κίνας». Η Daily Shanghai αναφέρει ότι αν και στα καταστήματα της Apple δεν υπήρξε μεγάλη κινητικότητα, η China Unicom και η China Telecom που είναι οι πιο γνωστές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας πούλησαν πάρα πολλά iPhone 5. Η China Unicom έφτασε τις 300.000 προ- παραγγελίες για το iPhone 5 ενώ τον Ιανουάριο είχαν προηγηθεί και 200.000 προ- παραγγελίες για το iPhone 4S.

iphonechina

Από την άλλη πλευρά οι μετοχές τις εταιρίας έπεσαν γιατί κάποιοι αναλυτές της συμβουλευτικής εταιρίας citi research, σταμάτησαν να προτείνουν στους πελάτες τους να αγοράζουν ή να πουλούν μετοχές της Apple, επισημαίνοντας ότι η ζήτηση του iPhone έχει πέσει λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού στα αγορά των smartphones.

 

 

Κυριαρχία των Google Android στη μεγαλύτερη αγορά smartphones του κόσμου

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως στα smartphones όμως εκεί κυριαρχούν οι φθηνότερες συσκευές με λειτουργικό σύστημα Google Android. Το πρόβλημα της Apple στην αγορά της Κίνας είναι ότι δεν έχει συμβόλαιο συνεργασίας με την μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας την China Mobile, που έχει πάνω από 700 εκατομμύρια πελάτες.

Το iPhone 5 κυκλοφόρησε στην Αμερική και σε 30 άλλες χώρες τον Σεπτέμβριο και θα πωλείται και σε 100 ακόμα χώρες μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη. Οι διαδικασίες γίνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι στον παρελθόν πιθανόν λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που υπάρχει στην αγορά των smartphones μια και εκτός από τις συσκευές με λειτουργικό σύστημα Google Android, μπήκαν στο παιχνίδι και οι καινούργιες με το λειτουργικό σύστημα της .

 

Επιμέλεια:

Χριστίνα Ιορδανίδου

Τελευταία τροποποίηση στις 14:05 - 19 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.