ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά για να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης

14:28 - 19 Δεκ 2012 | Ειδήσεις
Την οξύτητα της κρίσης στην Ελλάδα διαπιστώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, που παρουσιάζει σε ρεπορτάζ του από την Καστοριά την αδυναμία των Ελλήνων να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης.

Το Bloomberg παρουσιάζει τον αγώνα που δίνουν οι απλοί πολίτες, με τους πενιχρούς μισθούς, να αντιμετωπίσουν το δριμύ χειμώνα της Βόρειας Ελλάδας, αναφέροντας ότι η Καστοριά «θυμίζει παγωμένη λίμνη». Μάλιστα, τονίζει ότι «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία κρίση πετρελαίου – θέρμανσης» και υπογραμμίζει ότι η ανεργία στη Βόρεια Ελλάδα έχει φτάσει στο 25%, με τους δημάρχους να προτιμούν να κλείσουν τα σχολεία, παρά να αφήσουν τους μαθητές χωρίς θέρμανση και να πεθάνουν από το κρύο.

 

 

Στα 1.266 ευρώ ο τόνος πετρελαίου στην Ελλάδα, στα 861 ευρώ στο Λονδίνο και στα 790 ευρώ στη Νέα Υόρκη

«Ολόκληρα φορτηγά με ξυλεία καταφθάνουν από τη Βουλγαρία, καθώς οι οικογένειες αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης» αναφέρει το Bloomberg και προσθέτει: «Το κόστος θέρμανσης για ένα μέσο νοικοκυριό στην Ελλάδα άγγιξε τα 1.266 ευρώ ανά τόνο το δεύτερο τρίμηνο του 2012, μία αύξηση της τάξης του 48% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας. Η ίδια ποσότητα κοστίζει 861 ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και 790 ευρώ στη Νέα Υόρκη».

Το Bloomberg εξηγεί ότι αυτή η τεράστια διαφορά στην τιμή οφείλεται στο ότι «οι Έλληνες πληρώνουν φόρο κατανάλωσης και ΦΠΑ, που αποτελούν το 42% της συνολικού κόστους».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:28 - 19 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.