ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Ενδεχόμενο fiscal cliff θα έθετε σε κίνδυνο το «ΑΑΑ» των ΗΠΑ - Απειλή υποβάθμισης και για τη Βρετανία

14:37 - 19 Δεκ 2012 | Ειδήσεις
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προειδοποίησε σήμερα ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να υποβαθμίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, στερώντας τους το τριπλό Α, εάν η Ουάσινγκτον δεν αποτρέψει το να τεθούν αυτόματα σε εφαρμογή περικοπές δημοσίων δαπανών και αυξήσεις φόρων συνολικού ύψους 600 δισεκ. δολαρίων στις αρχές του 2013, κάτι που έχει αποκληθεί δημοσιονομικό βάραθρο.

«Η αποτυχία να αποφευχθεί το δημοσιονομικό βάραθρο. . . θα κλιμάκωνε μάλλον παρά θα μείωνε την αβεβαιότητα σχετικά με την δημοσιονομική πολιτική, και θα ωθούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια ύφεση (. . .) που μπορούσε να αποφευχθεί», σημειώνει  ο οίκος αξιολόγησης στην έκθεσή του για την παγκόσμια προοπτική το 2013, που δημοσιεύτηκε σήμερα.

 

«Αυτό θα μπορούσε να υποσκάψει την μεσοπρόθεσμη αναπτυξιακή δυναμική και την χρηματοοικονομική σταθερότητα. (Εάν υλοποιηθεί) ένα τέτοιο σενάριο, θα υπάρξει μια αυξημένη πιθανότητα οι ΗΠΑ να χάσουν την αξιολόγηση AAA», ανέφερε ο οίκος.

 

 

Πιθανή η υποβάθνιση και για τη Βρετανία

 

 

Ο οίκος αξιολόγησης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης και της Βρετανίας, χαρακτηρίζοντας πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς,όπως αναφέρει η οικονομική επιβραδυνση της βρετανικής οικονομίας ενδέχεται να αναγκάσει σε εγκατάλειψη στόχων στο μέτωπο της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:32 - 19 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.