ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νευρικότητα στις τιμές πετρελαίου και χρυσού

19:04 - 27 Δεκ 2012 | Ειδήσεις
Η πορεία των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ επηρεάζουν τις τιμές του πετρελαίου και του χρυσού, καθώς οι επενδυτές φοβούνται τον δημοσιονομικό γκρεμό και τις περικοπές που φέρνει στην οικονομία της Αμερικής.

Διακύμανση και μικρά κέρδη και απώλειες παρουσίασαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, εν όψει της επανάληψης των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ και την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού.
Οι τιμές για τις παραγγελίες του Φεβρουαρίου αυξήθηκαν κατά 8 σεντ ή 0,1% φτάνοντας τα 91,06 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια έκλεισαν κατά 2,37 δολάρια υψηλότερα την Τετάρτη, καθώς ήταν διάχυτη η αισιοδοξία για συμφωνία στις ΗΠΑ έως το τέλος τους έτους, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνεται η ανησυχία για την κατάσταση στο Ιράκ, όπου κορυφώνεται η ένταση στο εσωτερικό της χώρας, δημιουργώντας φόβους για την τροφοδοσία της διεθνούς αγοράς.

 

Πτώση των τιμών του χρυσού

Παράλληλα, πτώση 0,21% παρουσιάζουν οι τιμές του χρυσού για τα συμβόλαια παράδοσης του Φεβρουαρίου, με την ουγγιά να βρίσκεται στα 1,657.20 δολάρια. Συνολικά μέσα στο μήνα η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 3,4%, ωστόσο κέρδισε συνολικά 5,6% κατά τη διάρκεια του έτους. Έτσι, ο πολύτιμος λίθος παρουσίασε άνοδο για 12η συνεχόμενη χρονιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:12 - 27 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.