ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tablets εναντίον e-readers, 1-0

01:28 - 31 Δεκ 2012 | Ειδήσεις
Αν και τα e-readers κυκλοφόρησαν από το Amazon, τώρα η ίδια η εταιρία τα τορπιλίζει λόγω της θεαματικής ανόδου των tablets.

Η αγορά των tablets είναι στα πάνω της και λόγω αυτής της ανόδου, έρχεται η αρχή του τέλους των e-readers, αυτό σημαίνει και το τέλος του δημοφιλέστερου e-reader, του Kindle της Amazon. Σύμφωνα με την HISisuppli, εταιρία που πραγματοποιεί έρευνες αγοράς, αυτό το έτος αναμένεται να πουληθούν περίπου 15 εκατομμύρια e-book readers, δηλαδή οι πωλήσεις αναμένεται να είναι 40% κάτω σε σχέση με τις πωλήσεις του προηγούμενου έτους: "Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο, στην αγορά των
kindel2ηλεκτρονικών ειδών, συχνά προϊόντα εμφανίζονται και μετά εξαφανίζονται, όμως η περίπτωση των e-readers είναι κάτι σαν μετεωρίτης" δήλωσε ο Τζόρνταν Σέλμπερν, αρθρογράφος του HISisuppli.

Τα e-readers είναι ακριβότερα από τα tablets όμως μέσα στην τιμή συμπεριλαμβάνονται και κάποια e-books.Τον προηγούμενο χρόνο όλα έδειχναν ότι υπήρχε κοινό και για τα e-readers αλλά και για τα tablets.Το 2011 οι αγορές των e-readers ανέβηκαν παρ΄ όλο που οι αγορές των tablets ανέβηκαν εφτά φορές παραπάνω. Απ΄ότι φαίνεται όμως, πλέον κερδίζουν την αγορά τα tablets που σαφώς χρησιμοποιούνται ποικιλοτρόπως σε σχέση με τα e-readers. "O κόσμος δεν αρέσκεται να διαβάζει μόνο βιβλία από μια συσκευή, θέλει να την χρησιμοποιεί και για άλλους σκοπούς":πρόσθεσε ο Τζόρνταν Σέλμπερν.

Το Amazon αναχαίτισε το Kindle e-reader, ενώ ήταν το κυρίαρχο e-reader στην αγορά., προωθώντας στην θέση του ένα tablet, το Kindle Fire."Αν δεν υπέσκαπτε μόνο του το Amazon τα e-readers πουλώντας tablets κάποιος άλλος θα το έκανε" λέει ο Τζόρνταν Σέλμπερν και απ΄ ότι φαίνεται η κίνηση του Amazon μόνο έξυπνη μπορεί να θεωρηθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:18 - 31 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.