ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο νοσοκομείο η Χίλαρι Κλίντον με θρόμβο

11:03 - 31 Δεκ 2012 | Ειδήσεις
Στο νοσοκομείο εισήχθη χτες την Κυριακή η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον μετά τον εντοπισμό θρόμβου, έπειτα από επανεξέταση που της έκαναν οι γιατροί για εγκεφαλική διάσειση, την οποία είχε υποστεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Θα μείνει στο νοσοκομείο για τις επόμενες 48 ώρες, προκειμένου οι γιατροί να διαπιστώσουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας με αντιπηκτικά στο αίμα και να εκτιμήσουν την κατάσταση της υγείας της.

Ο εκπρόσωπός της Χίλαρι Κλίντον, Φίλιπ Ρέινς, δήλωσε πως η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ βρίσκεται το Πρεσβυτεριανό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης και της χορηγείται θεραπεία με αντιπηκτικά.
Η 65χρονη Χίλαρι Κλίντον υπέφερε από στομαχικό ιό μέσα στον Δεκέμβριο, γεγονός που της προκάλεσε λιποθυμία. Η απώλεια των αισθήσεων είχε ως αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος, κάτι που επέφερε την εγκεφαλική διάσειση.
Η ιατρική της κατάσταση κρατάει την επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πίσω στο πρόγραμμα της. Πάντως, η Χίλαρι Κλίντον είναι ήδη υπό αντικατάσταση από τον Γερουσιαστή και πρώην υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Ο Κέρι- προσωπική επιλογή του Προέδρου Ομπάμα- θα γίνει Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών μόλις εγκρίνει τον διορισμό του η Γερουσία.

 

Γιώργος Σμυρνής

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.