ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Αλ Τζαζίρα εξαγόρασε το τηλεοπτικό δίκτυο του Αλ Γκορ

10:00 - 03 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Άμεση πρόσβαση στην αμερικανική τηλεοπτική αγορά απέκτησε το ειδησεογραφικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα με την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Current TV.

Το Αλ Τζαζίρα αγόρα το Current TV από τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Αλ Γκορ, ο οποίος το ίδρυσε το 2005. "Το Αλ Τζαζίρα ανακοινώνει πως αγόρασε το Current TV στις Ηνωμένες Πολιτείες", αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία προστίθεται πως το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ "με το νέο ειδησεογραφικό δίκτυο θα παρέχει εσωτερικές και εξωτερικές ειδήσεις στο αμερικανικό κοινό".

"Το νέο κανάλι θα έχει έδρα τη Νέα Υόρκη", αλλά σχεδιάζει να ανοίξει και άλλα γραφεία σε "περιοχές-κλειδιά" των ΗΠΑ, όπως η Ουάσινγκτον, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες και το Σικάγο".

Σύμφωνα με μπλογκ των New York Times με την εξαγορά αυτή το Αλ Τζαζίρα αποκτά ένα σημαντικό κανάλι διανομής στις ΗΠΑ και θα αναλάβει έναν ανταγωνιστικό ρόλο απέναντι στο CNN και τα άλλα αμερικανικά δίκτυα.

Το Current TV μπορούν αυτή την στιγμή να παρακολουθήσουν 60 από τα 100 εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ που διαθέτουν καλωδιακή ή δορυφορική τηλεόραση.

Το Αλ Τζαζίρα ανακοίνωσε επίσης πως η επέκτασή του στις ΗΠΑ δικαιολογείται από το γεγονός ότι "περίπου το 40% των τηλεθεατών της αγγλόφωνης υπηρεσίας τους προέρχεται από τις ΗΠΑ και πως οι Aμερικανοί τηλεθεατές έχουν αποδείξει πως εκτιμούν την ενημέρωση που παρέχει".

Το ποσό που δόθηκε για την εξαγορά του Current TV δεν έχει ανακοινωθεί όμως το περιοδικό Forbes κάνει λόγο για μια συναλλαγή 400 εκατομμυρίων δολαρίων, από τα οποία ο Γκορ θα πάρει τα 100 εκατομμύρια.

Το Current TV δεν διευκρίνισε τι θα συμβεί με τα προγράμματά του, αλλά ούτε και με την σημερινή του διεύθυνση. Πρόεδρος του καναλιού είναι ο Αλ Γκορ και γενικός διευθυντής ο συνιδρυτής του δικτύου Τζόελ Χάγιατ.

Το Αλ Τζαζίρα άφησε να εννοηθεί πως ο τελευταίος θα παραμείνει στη θέση του, ενώ οι New York Times έγραψε πως οι δύο άντρες θα συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του σταθμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.