ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιδεινώνεται η υγεία του Ούγκο Τσάβες

11:25 - 04 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Επιδείνωση έχει παρουσιάσει η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, καθώς υποφέρει από λοίμωξη του αναπνευστικού, γεγονός που επιφέρει περαιτέρω επιπλοκές στην υγεία του. Στις 11 Δεκεμβρίου ο Ούγκο Τσάβες είχε υποβληθεί σε επέμβαση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου.

«Ο διοικητής Τσάβες αντιμετωπίζει επιπλοκές, μετά την τελευταία εγχείρηση, με αποτέλεσμα να έχει παρουσιάσει σοβαρή λοίμωξη στους πνεύμονες» ανακοίνωσε ο υπουργός Πληροφοριών, Ερνέστο Βιγιέγκας. «Η μόλυνση έχει προκαλέσει ανεπάρκεια στο αναπνευστικό σύστημα του Τσάβες και χρήζει άμεσης θεραπείας», πρόσθεσε, παρέχοντας καμία περαιτέρω λεπτομέρεια.

Ο Τσάβες, ο οποίος είχε διαγνωστεί με καρκίνο, υποβλήθηκε, πριν από περίπου ένα μήνα, στην τέταρτη χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο της Κούβας.

Ο αδελφός του προέδρου, Αντάν Τσάβες, κυβερνήτης του κρατιδίου Μπαρίνας, καθώς και ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαντούρο, τον οποίο ο Τσάβες έχει ορίσει διάδοχό του, βρίσκονται στην Αβάνα, όπου και νοσηλεύεται. Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε τον Τσάβες περιέγραψε την κατάστασή του ως "πολύ ανησυχητική".

Ο γιατρός Χοσέ Ραφαέλ Μαρκίνα από την Βενεζουέλα, ο οποίος είπε ότι έχει συνομιλήσει με αξιόπιστες πηγές, υποστήριξε ότι υπάρχουν 90% πιθανότητες ο Τσάβες να μη ζει μέχρι την προγραμματισμένη ορκωμοσία για την επόμενη θητεία του στις 10 Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ στην Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν η Βενεζουέλα να προχωρήσει στη διενέργεια "δημοκρατικών, ελεύθερων, δίκαιων και με διαφάνεια" εκλογών σε περίπτωση που ο Τσάβες δεν μπορέσει να αναλάβει την εξουσία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.