ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περικοπές δαπανών 5-6 δισεκ. ευρώ ετοιμάζει ο Σόιμπλε για τη Γερμανία

12:18 - 04 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Στόχος η επίτευξη μηδενικού ελλείμματος σε ομοσπονδιακό επίπεδο το 2014.

Νέος γύρος περικοπών στη Γερμανία με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να στοχεύει στα 5-6 δισεκ. ευρώ, προκειμένου να μηδενισθεί το ομοσπονδιακό έλλειμμα το 2014.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Rheinische Post, το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) που ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού, επιθυμεί να πετύχει το μηδενικό έλλειμμα. Μάλιστα, όπως αναφέρει στην εφημερίδα ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU στη γερμανική βουλή, ο Μίχαελ Μάιστερ, «αυτό δεν πρόκειται να γίνει εφικτό παρά μόνον μέσω νέων μειώσεων στις δαπάνες».
Όπως ανάφερε κυβερνητικές πηγές στη γερμανική εφημερίδα, οι συνομιλίες για τη μείωση στις δαπάνες εμπλέκουν όλα ανεξαιρέτως όλα τα υπουργεία.

Στις αρχές Νοεμβρίου, οι υπεύθυνοι του συντηρητικού κόμματος και οι φιλελεύθεροι εταίροι του FDP στην κυβερνητική συμμαχία είχαν συμφωνήσει για τον μηδενισμό του ομοσπονδιακού ελλείμματος έως το 2014.

Η κυβέρνηση προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 8,8 δισεκ. ευρώ για το 2013, που ισοδυναμεί στο 0,34% του γερμανικού ΑΕΠ. Το γερμανικό δημόσιο έλλειμμα περιλαμβάνει το έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης, αλλά και τα επιμέρους ελλείμματα των ομοσπόνδων κρατιδίων, των δήμων και των ασφαλιστικών ταμείων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.