ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρετό ή συναρπαστικό τεχνολογικά το 2013; - Οι προβλέψεις αποκαλύπτουν τις τάσεις

01:05 - 07 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Αν και οι προβλέψεις γίνονται πάντα με επιφύλαξη, στον τομέα της τεχνολογίας οι εξελίξεις που προβλέπονται για το 2013 είναι σχετικά αναμενόμενες.

Η Apple όπως όλα δείχνουν θα κυκλοφορήσει ένα νέο i-Pad καθώς και ένα νέο i-Phone. H RIM και η Nokia θα έχουν παραπλήσια πορεία με αυτήν που είχαν το 2012, ενώ τα οικονομικά tablets όπως το Google Nexus 7 και το Kindle Fire θα πάρουν μεγάλο μερίδιο της αγοράς ρίχνοντας της πωλήσεις των e-readers.

Είναι πολύ πιθανόν η εταιρία Apple να κυκλοφορήσει ένα καινούργιο iPhone καθώς και ένα καινούργιο iPad. Επιπλέον τα κινητά πέμπτης γενιάς θα γίνουν ευρέως διαδεδομένα μέσα στο τρέχον έτος.nexus7 070113
Η RIM που είναι η εταιρία που κατασκεύασε το Blackberry θα συνεχίσει να αγωνίζεται και το 2013, ενώ από ότι φαίνεται δεν θα αποσυρθεί από την αγορά αλλά και δεν θα βρει αγοραστή. Στο τέλος του 2013, όπως όλα δείχνουν, η Nokia θα βρίσκεται στην θέση που βρίσκεται και τώρα. Το λειτουργικό σύστημα Google Android θα συνεχίζει να κερδίζει έδαφος και είναι πολύ πιθανόν να κυκλοφορήσουν και ακόμα καλύτερης ποιότητας συσκευές που θα λειτουργούν με Google Android. Από την άλλη μεριά ενδεχομένως το Google Android να αποκτήσει αντίπαλο από την εταιρία Amazon.

 

Kindle της Amazon εναντίον tablet

To Κindle της Amazon είναι προσιτό σε τιμή και μάλλον θα πάρει ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς που δεν διατίθεται να ξοδέψει πολλά χρήματα για ένα tablet.
H ανάπτυξη του mobile gaming θα συνεχίσει να απειλεί συσκευές όπως το Nintendo 3DS και το Sony Vita. Ενώ τα tablets θα τραβήξουν και άλλο την προσοχή των καταναλωτών, μειώνοντας έτσι τους θαυμαστές των παιχνιδιών κονσόλας. Τα tablets πουλήθηκαν κατά κόρον την περίοδο των Χριστουγέννων, χαρακτηριστικά στην Μεγάλη Βρετανία κάθε δευτερόλεπτο πουλιόταν ένα tablet.
Αυτή η άνοδος των tablets σίγουρα θα επηρεάσει την αγορά των e-reades αφού πολλοί καταναλωτές θα προτιμήσουν την αγορά ενός φτηνού tablet όπως το Kindle Fire ή το Google Nexus 7 και όχι την αγορά ενός e-reader.Οι παραπάνω προβλέψεις δείχνουν ότι κόσμος της τεχνολογίας μας επιφυλάσσει πολλά για το έτος 2013.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.