ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Όχι» των Βρετανών επιχειρηματιών στην έξοδο απο την ΕΕ

10:42 - 09 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Οι Βρετανοί επιχειρηματίες προειδοποιούν τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον για τους κινδύνους μίας ενδεχόμενης εξόδου από την ΕΕ.



Τους κινδύνους και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι βρετανικές επιχειρήσεις, εάν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον βγάλει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιούν τους με επιστολή τους προς του Financial Times οι κορυφαίοι επιχειρηματίες του Ηνωμένου Βασιλείου συμπεριλαμβανομένων του ιδρυτή της Virgin Group, Ρίτσαρντ Μπράνσον και του επικεφαλής της WPP Group, Μάρτιν Σόρελ.
Στην επιστολή, που υπογράφεται από 10 ακόμη κορυφαίους επιχειρηματίες αναφέρεται ότι η μεταρρύθμιση της Ε.Ε είναι επείγουσα ανάγκη, αλλά η Βρετανία πρέπει να είναι προσεκτική ώστε να μην προκαλέσει μια πιθανή επαναδιαπραγμάτευση των μελών της.

«Εάν καλέσετε μια τέτοια κίνηση σε αυτές τις συνθήκες θα ετίθετο σε κίνδυνο η θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα δημιουργηθεί ζημιά και αβεβαιότητα για τις βρετανικές επιχειρήσεις. Αυτό είναι το τελευταίο που θα ήθελαν οι επιχειρήσεις από τον πρωθυπουργό», αναφέρεται στην επιστολή. Την ανοικτή επιστολή προς τον βρετανό πρωθυπουργό, υπογράφουν επίσης ο επικεφαλής του ομίλου ανθρακωρυχείων Rio Tinto, ο πρόεδρος της British Telekom και ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Ο Κάμερον αψηφώντας τον ευρωσκεπτικισμό που αυξάνεται μεταξύ των βρετανών ψηφοφόρων, έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να αναδιοργανώσει τη σχέση της Βρετανίας με τις Βρυξέλλες και αναμένεται να εκθέσει τις προθέσεις του σε μια ευρωπαϊκού περιεχομένου ομιλία του, αργότερα αυτό το μήνα. Την Τρίτη, η Ιρλανδία, η οποία έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους επόμενους έξι μήνες, κάλεσε τη Βρετανία να μην αντιδικήσει και να μην πιέσει για την αλλαγή στη σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.