ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Microsoft: Πουλήθηκαν 60 εκατομμύρια Windows 8 από τον Οκτώβριο

11:24 - 09 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Η Microsoft έχει πουλήσει 60 εκατ. άδειες εγκατάστασης και αναβάθμισης του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 8 από τον Οκτώβριο του 2012 που αυτό κυκλοφόρησε.

Σύφωνα με την επικεφαλής των οικονομικών υποθέσεων στο τμήμα των Windows, Τάμι Ρέλερ,  οι πωλήσεις εξελίσσονται με ρυθμό ανάλογο με εκείνο των Windows 7, που είχαν κυκλοφορήσει το 2009.windows8

Όμως, ορισμένοι αναλυτές κάνουν λόγο για ένα σταθερό μεν, αλλά όχι εντυπωσιακό ξεκίνημα για τη «ναυαρχίδα» των προϊόντων της Microsoft, που δεν έχει, ακόμα τουλάχιστον, καταφέρει να αναζωογονήσει τις στάσιμες -αν όχι πτωτικές- πωλήσεις των προσωπικών υπολογιστών διεθνώς. Παράλληλα, και οι νέες συσκευές με οθόνη αφής που «τρέχουν» τα Windows 8, δεν φαίνεται να έχουν ακόμα προσελκύσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας των Windows 8, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πωλήσεις 40 εκατ. αδειών, συνεπώς, σύμφωνα με τους αναλυτές, πούλησε άλλες 20 εκατ. άδειες περίπου από πέρυσι το Νοέμβριο μέχρι σήμερα. Τα Windows 7 έκαναν κατά μέσο όρο 19,4 εκατ. πωλήσεις το μήνα μέσα στο πρώτο εννεάμηνο από την κυκλοφορία τους, σε μια περίοδο όπου οι πωλήσεις υπολογιστών κινούνταν με ακόμα χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με σήμερα.

Από τις 60 εκατ. άδειες, δεν διευκρινίστηκε πόσες έχουν πουληθεί χονδρικά (μαζικά σε κατασκευαστές Η/Υ για προεγκατάσταση των Windows 8 στα μηχανήματά τους) και πόσες λιανικά, ούτε έγινε γνωστό πόσες αφορούν πλήρεις άδειες για νέα λειτουργικά συστήματα και πόσες άδειες απλώς για αναβαθμίσεις του προηγούμενου λειτουργικού συστήματος Windows.

Εκτιμάται ότι οι πωλήσεις επιτραπέζιων και φορητών προσωπικών υπολογιστών το 2012 σημείωσαν μικρή μείωση (την πρώτη εδώ και μια δεκαετία), καθώς οι καταναλωτές στρέφονται σταδιακά στις ταμπλέτες και τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:36 - 09 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.