ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: Δεν μπορούν να μπουν «ειδικοί όροι» για το πακέτο στήριξης της Κύπρου

17:04 - 09 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Η Γερμανίδα καγκελάριος σημειώσε ότι «δεν μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις για το πακέτο διάσωσης που θα δοθεί στην Κύπρο» και πως «οι μεταρρυθμίσεις, όπως η ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσιάς, θα πρέπει να εφαρμοστούν», κάτι το οποίο είχε απορρίψει ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

«Συμφωνούμε ότι είναι σημαντικό η τρόικα να μιλήσει με την Κύπρο και δεν μπορούν να υπάρξουν ειδικές συνθήκες για την Κύπρο επειδή έχουμε κοινούς κανόνες στην Ευρώπη», είπε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Reuters.

«Απέχουμε ακόμα από το τέλος των συνομιλιών», προσέθεσε.

Την ίδια ώρα, οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD), με την ψήφο των οποίων έχουν πέρασει από το γερμανικό Κοινοβούλιο όλα τα πακέτα διάσωσης στην κρίση της Ευρωζώνης, απειλούν με «όχι» στο πακέτο για την Κύπρο, όπως συνάγεται από δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος στη Sueddeutsche Zeitung.

Άλλες πληροφορίες, που επκαλείται η Handelsblatt, θέλουν την όποια ψηφοφορία να γίνεται μετά τις εκλογές στη Λευκωσία.

«Όπως είναι τώρα η κατάσταση, δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσε ο Γερμανός φορολογούμενος να σώσει κυπριακές τράπεζες, η λειτουργία των οποίων βασίζεται σε συνδρομή στη φοροδιαφυγή» είπε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, επικεφαλής του SPD.

Εάν η καγκελάριος «θέλει την ψήφο του SPD για ένα πακέτο προς την Κύπρο, χρειάζεται πολύ καλούς λόγους, τους οποίους όμως δεν βλέπω προς το παρόν», είπε ο κ. Γκάμπριελ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.