ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η AIG αρνείται να συμμετάσχει στην αγωγή της Starr

22:35 - 10 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Εταιρεία Starr αμφισβητεί ορισμένους όρους της διάσωσης της AIG από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Την αντίθεσή του στην απόφαση της Starr International Company Inc. (Starr) να υποβάλλει αγωγές, με τις οποίες αμφισβητούνται ορισμένοι από τους όρους διάσωσης της American International Group, Inc (AIG) από την κυβέρνηση της των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2008, εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο της AIG ύστερα από σχετικό αίτημα που του επιδόθηκε από την Starr.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Πολιτείας του Delaware και τη διαδικασία συζήτησης των αγωγών που υπέβαλε η Starr ενώπιον των δικαστών Thomas C. Wheeler και Paul A. Engelmayer, το Διοικητικό Συμβούλιο της AIG εξέτασε το αίτημα της Starr, το οποίο καλούσε την ΑΙG να αναλάβει την «παράγωγη» αγωγή των μετόχων (derivative claim) εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του Federal Reserve Board της Νέας Υόρκης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της AIG αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα της Starr στο σύνολό της και ούτε θα αναλάβει τις αγωγές αυτές ούτε θα επιτρέψει στη Starr να τις συνεχίσει στο όνομα της AIG.
Τις ερχόμενες εβδομάδες η AIG αναμένεται να υποβάλει στα αρμόδια δικαστήρια μια επίσημη δήλωση με λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και τους λόγους στους οποίους στηρίζεται.
«Εξετάζοντας και τελικά αποφασίζοντας να απορρίψει το αίτημα αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εκπληρώσει πλήρως την ηθική και νομική υποχρέωση στην AIG και τους μετόχους της» δήλωσε ο Robert S. "Steve" Miller, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AIG. «H Αμερική έχει επενδύσει στους 62.000 υπαλλήλους της AIG και τηρήσαμε την υπόσχεσή μας να ξαναχτίσουμε αυτή την εξαιρετική εταιρία, να αποπληρώσουμε κάθε δολάριο που επενδύθηκε από την Αμερική σε εμάς και να φέρουμε κέρδη για όσους μας εμπιστεύτηκαν. Μέχρι σήμερα η AIG έχει επιστρέψει $205 δισ. στην Αμερική, συμπεριλαμβανομένου κέρδους ύψους $22,7 δισ. Συνεχίζουμε να ευχαριστούμε την Αμερική για την υποστήριξή της.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.