ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινητά τηλέφωνα με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων

14:16 - 11 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Οι συσκευές θα αναγνωρίζουν το δακτυλικό αποτύπωμα του κατόχου τους, προκειμένου ο χρήστης να έχει πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα και στις λειτουργίες του κινητού τηλεφώνου.

Τα κινητά τηλέφωνα σύντομα θα αναγνωρίζουν μέχρι και το άγγιγμα σας. Η σουηδική εταιρία βιομετρικής ασφάλειας, Fingerprint Cards σε συνεργασία με ιαπωνική εταιρία ηλεκτρονικών ετοιμάζονται να λανσάρουν κινητά με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στο 2013. Με την συγκεκριμένη τεχνολογία που αναγνωρίζει το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη, δεν θα μπορεί πλέον κανείς να παραβιάσει το κινητό σας και να έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.fingerpint110113
Ιαπωνικές εταιρίες κατασκευής τηλεφώνων έχουν ήδη κάνει τρεις παραγγελίες στην Fingerprint Cards για εξαρτήματα. Μία από αυτές τις παραγγελίες αφορούσε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο τηλέφωνα. Μάλιστα, η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη, ώστε η Fingerprint Cards αποφάσισε να ανοίξει γραφείο πωλήσεων στο Τόκιο.
Για τις Ιαπωνικές εταιρίες αυτή είναι μια προσπάθεια να διαφοροποιηθούν από τα μυριάδες κινητά τηλέφωνα που υπάρχουν στην αγορά. Η Kyosera, η Panasonic, η Sharp και η Sony είναι μερικές από αυτές τις εταιρίες, που όμως δεν έχουν καταφέρει να πάρουν μεγάλο μερίδιο της αγοράς στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας. Μάλιστα, δεν βρίσκεται στην πεντάδα των επιτυχημένων κατασκευαστών κινητών ή Smartphones.

 

Και η Apple θα κυκλοφορήσει κινητό με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων

Τα ιαπωνικά κινητά με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων θα έχουν όμως ανταγωνιστή την Apple. Τον Αύγουστο, ο αμερικανικός κολοσσός συμφώνησε να πληρώσει 350 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρία Authen Tec που έχει την δική της τεχνολογία κρυπτογράφησης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η εταιρία Cupertino, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, έχει επίσης καταθέσει την δική της πατέντα βιομετρικής τεχνολογίας, ενώ άλλες δύο εταιρίες η SecuGen και η Validity Sensors που εδρεύουν στην Σίλικον Βάλει έδειξαν τα εργαλεία δακτυλικών αποτυπωμάτων τους στην Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρονικών ειδών οικιακής χρήσης του Λας Βέγκας.
Το σίγουρο είναι ότι όσο γεμίζουμε τα Smartphone μας με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τόσο η προστασία τους, μας γίνεται και πιο αναγκαία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.