ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 23 Ιανουαρίου θα καταθέσει η Χίλαρι Κλίντον για τις επιθέσεις στην Βεγγάζη

12:38 - 15 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου θα καταθέσει η κ. Κλίντον για την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στην Βεγγάζη, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του Αμερικανού πρέσβη και τεσσάρων ακόμη ατόμων.

Στις 23 Ιανουαρίου θα καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου για τις επιθέσεις στη Βεγγάζη η Aμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία λίγες ημέρες αργότερα θα παραιτηθεί για να αναλάβει τα καθήκοντά του ο Τζον Κέρι.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Εντ Ρόις ανακοίνωσε την ημερομηνία κατάθεσης της Κλίντον.

"Πρόθεσή μου είναι σε αυτήν την ακρόαση να επικεντρωθούμε στο γιατί αυτή η επίθεση δεν προβλέφτηκε, ποια ήταν τα λάθη των αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ποιες ανεπάρκειες των υπευθύνων πρέπει να διορθωθούν ώστε να είναι περισσότερο ασφαλή τα διπλωματικά κτίρια στο εξωτερικό και να προστατεύονται καλύτερα οι διπλωμάτες μας", τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος Ρόις.

Η Χίλαρι Κλίντον θα κατέθετε αρχικά στις 20 Δεκεμβρίου, αλλά λόγο των προβλημάτων υγείας της η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε. Η Κλίντον είχε αναλάβει τον Οκτώβρη την ευθύνη για τις επιπτώσεις της επίθεσης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις Αμερικανούς, ανάμεσά τους και τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών θα εγκατέλειπε τη θέση της αμέσως μετά την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα στις 21 Ιανουαρίου, όμως θα παραμείνει στο υπουργείο μέχρι να είναι έτοιμος ο Κέρι να αναλάβει. Ο Κέρι είναι σήμερα πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσία.

Η ημερομηνία μεταβίβασης των καθηκόντων στο υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.