ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθηλώθηκαν σε Ιαπωνία, Ινδία, ΗΠΑ και Χιλή τα αεροσκάφη Boeing 787 Dreamliner

09:35 - 17 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Νέο πλήγμα για την αμερικανική Boeing.

dreamliner787Βαρύ είναι το πλήγμα για την αμερικανική βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών Boeing και το νέο καμάρι της το 787 Dreamliner, καθώς τα προβλήματα ασφαλείας οδηγούν τη μία χώρα μετά την άλλη στην απόφαση να τα καθηλώσουν στο έδαφος.
Την αρχή έκαναν οι αεροπορικές εταιρείες την Ιαπωνίας, ενώ στη συνέχεια η διοίκηση της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την απογείωση των αεροσκαφών αυτού του τύπου, εξαιτίας ενός προβλήματος που σχετίζεται στην μπαταρία και οδήγησε ένα από τα επιβατικά αεροπλάνα Dreamliner να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Ιαπωνία.

 

Η υψηλή τους τεχνολογία γύρισε μπούμερανγκ

Η υψηλή τεχνολογία των Dreamliner ήταν αναμενόμενο για πολλούς ότι θα οδηγούσε σε αστοχίες. Τα Boeing 787 είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα (δεν εμπεριέχουν αλουμίνιο) και έχουν νέας τεχνολογίας ηλεκτρονικά. Ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός αστοχιών και το γεγονός ότι κάποια απ' αυτές συνέβη εν πτήσει έχει τρομάξει όλες τις αερογραμμές που τα έχουν στην κατοχή τους.

Το γεγονός ότι τα περισσότερα κρούσματα συνέβησαν σε αεροπορικές εταιρείες της Ιαπωνίας, ωφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τα μισά από τα εν ενεργεία αεροσκάφη ανήκουν σε αυτές. Το πλήγμα για την Boeing είναι τεράστιο και θα ενδέχεται να επηρεάσει και την αμερικανική οικονομία, γιατί το κόστος της επένδυσης ήταν τεράστιο. Ένα Dreamliner υπολογίζεται οτι κοστίζει πάνω από 200 εκατ. δολάρια.

 

Τα μέτρα από τις ΗΠΑ

H FAA δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να αποδείξουν ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, στις οποίες εντοπίστηκε το πρόβλημα, είναι ασφαλής προτού επιτραπεί στα νέα αεροσκάφη της Boeing να πραγματοποιήσουν και πάλι πτήσεις.

Μάλιστα, η αμερικανική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συνεργαστεί με την Boeing και τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να αναπτύξουν ένα σχέδιο διορθωτικών ενεργειών, που θα επιτρέψει στα αεροσκάφη 787 να ξεκινήσουν και πάλι πτήσεις.

Εν τω μεταξύ, η Χιλή και η Ινδία ανακοίνωσαν επίσης, ότι καθηλώνουν τα αεροσκάφη τους τύπου Boeing 787 Dreamliner ύστερα από το ένατο περιστατικό που σημειώθηκε στα αεροπλάνα αυτά, ένα βαρύ πλήγμα για την αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία, η οποία πάντως διαβεβαιώνει για την "ασφάλεια" των αεροσκαφών αυτών.

Η χιλιανή εταιρεία LAN ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι αναστέλλει τις πτήσεις των τριών αεροσκαφών της. "Σύμφωνα με τις συστάσεις της ομοσπονδιακής αεροπορικής αρχής των ΗΠΑ (FAA) και σε συνεννόηση με τις χιλιανές αεροναυτικές αρχές, η LAN ανακοινώνει ότι αναστέλλει τις πτήσεις των τριών αεροσκαφών Boeing 787", τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Και οι ινδικές αεροπορικές αρχές έδωσαν εντολή στην ινδική αεροπορική εταιρεία Air India να καθηλώσει τα έξι αεροσκάφη της αυτού του τύπου.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:17 - 17 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.