ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ορκίστηκε ο Μπαράκ Ομπάμα

23:54 - 20 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ορκίστηκε σε ιδιωτική τελετή στον Λευκό Οίκο. Τη Δευτέρα θα γίνει η μεγάλη τελετή και η δεύτερη τελετή ορκομωσίας του Μπαράκ Ομπάμα μπροστά στο Καπιτώλιο.

Στη Γαλάζια Αίθουσα του Λευκού Οίκου ενώπιον του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς, με την σύζυγό του Μισέλ και τις κόρες του στο πλευρό του, ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε την Κυριακή τον ίδιο όρκο που είχε δώσει το 2009 όταν είχε γίνει ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.obama200113

Την ιδιωτική, λιτή τελετή στο Λευκό Οίκο ακολουθεί τη Δευτέρα η δημόσια πανηγυρική τελετή της ορκωμοσίας μπροστά στο Καπιτώλιο. Μετά τη μεγάλη γιορτή με 800.000 καλεσμένους θα παρατεθούν δύο δεξιώσεις. Μάλιστα, στη μία, που θα δοθεί για το προσωπικό του Λευκού Οίκου, θα είναι παρούσα κατά πληροφορίες και η τραγουδίστρια Lady Gaga.

Η δεύτερη τετραετής θητεία του Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ άρχισε λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής, τοπική ώρα. Βάζοντας το ένα χέρι πάνω στην οικογενειακή Βίβλο, την οποία κρατούσε η σύζυγός του, ο Ομπάμα ορκίστηκε ότι «θα εκπληρώσει πιστά τα καθήκοντα του προέδρου των ΗΠΑ» και «θα διαφυλάξει, θα προστατεύσει και θα υπερασπιστεί το Σύνταγμα» της χώρας.

 

Τη Δευτέρα η δημόσια τελετή ορκωμοσίας

Επειδή η μέρα της ορκωμοσίας συμπίπτει να είναι Κυριακή, η επίσημη 57η τελετή θα γίνει τη Δευτέρα μπροστά στο Καπιτώλιο, όπως επίσης η καθιερωμένη παρέλαση και άλλες εκδηλώσεις για την έναρξη της νέας θητείας του Μπαράκ Ομπάμα μετά τη νίκη στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2012.

Τελευταία τροποποίηση στις 02:23 - 21 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.