ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινό αίτημα Ιρλανδία και Πορτογαλίας για επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων τους προς το Ταμείο Σταθερότητας

13:10 - 22 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας παρουσίαν απο κοινού το αίτημα για επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

Κοινό αίτημα για την επιμήκυνση της αποπληρωμής μέρους των δανείων που έλαβαν από το ΕΤΧΣ υπέβαλλαν στο χθεσινό Eurogroup η Ιρλανδιά και η Πορτογαλία.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι παρουσίασε, μαζί με τον Πορτογάλο ομόλογό του, το αίτημα για την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν θέματα σχετικά με την επέκταση των ωριμάσεων των δανείων της Πορτογαλίας.

Ο κ. Νούναν είπε ότι μία τέτοια επιμήκυνση θα μπορούσε να αποφέρει μεγάλη εξοικονόμηση στην Ιρλανδία. «Μιλάμε για εξοικονόμηση ποσού κάποιων δις. ευρώ», πρόσθεσε.

Με το πρόγραμμα διάσωσής της, η Ιρλανδία έλαβε την υπόσχεση βοήθειας ύψους 17,7 δισεκ. ευρώ από το ΕΤΧΣ.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας χορήγησε στην Ιρλανδία επιπλέον 22,5 δισεκ. ευρώ και ο κ. Νούναν δήλωσε ότι θα υποβάλει ξεχωριστό αίτημα για επιμήκυνση των δανείων αυτών στο σημερινό συμβούλιο Ecofin.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.