ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεν: Ιρλανδία και Πορτογαλία θα μπορούν να επιστρέψουν στις αγορές με το πέρας το δανειακών συμβάσεων

16:42 - 22 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία παρουσίασαν κοινό αίτημα στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για επιμήκυνση στην αποπληρωμή των δανείων στήριξης από τον EFSF.

Η πρόταση, τουλάχιστον για το Δουβλίνο, «δεν συνάντησε καμία αντίρρηση» σύμφωνα με τον Ιρλανδό υπουργό Όικονομικών.

Η επιμήκυνση της αποπληρωμής στοχεύει, εκτός από την ελάφρυνση του βάρους για τις δύο χώρες, και στην ομαλοποίηση της επιστροφής τους στις αγορές.

Ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν και ο Πορτογάλος υπουργός Βίτορ Γκασπάρ παρουσίασαν το αίτημα στους 15 ομολόγους τους από την υπόλοιπη Ευρωζώνη στη συνεδρίαση του Eurogroup το βράδυ της Δευτέρας. Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί και στη συνάντηση του Ecofin την Τρίτη.

Ρεν: Θα διευκολύνουμε την επιστροφή στις αγορές

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα μπορέσουν να επιστρέψουν πλήρως στις αγορές για την αναχρηματοδότησή τους μετά το πέρας της ισχύος των δανειακών τους συμβάσεων με την τρόικα και θα εργαστούν τους επόμενους μήνες για να διευκολύνουν την διαδικασία αυτή, δήλωσε την Τρίτη ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.

«Το σημερινό Ecofin επαναβεβαίωσε την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στις προοπτικές αμφότερων των χωρών για μια επιτυχή επάνοδο στις αγορές, στην χρηματοδότηση από τις αγορές», είπε ο κ. Ρεν, σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Ecofin.

«Το Ecofin και το Eurogroup, μαζί με την Κομισιόν, θα εξερευνήσουν τους επόμενους μήνες το πώς να διευκολύνουν περαιτέρω αυτήν την επιτυχημένη επιστροφή στην χρηματοδότηση από τις αγορές», πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:46 - 22 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.