ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νταλάρα (IIF): Δεν υπάρχει ενδεχόμενο «κουρέματος» για το κυπριακό χρέος

17:08 - 22 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του κυπριακού χρέους με εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών (PSI) απέκλεισε ο ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, επισημαίνοντας ωστόσο το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

«Δεν προβλέπω ένα PSI για την Κύπρο -- σε καμία περίπτωση. Στην Ελλάδα αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά διαφορετική κατάσταση, καθώς οι περισσότεροι πιστωτές δεν ήταν Έλληνες», δήλωσε ο κ. Νταλάρα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Ζυρίχη, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στον ιστότοπο του Γερμανικού Χρηματιστηρίου.

 

Ο κ. Νταλάρα επισήμανε πάντως τον κίνδυνο η κρίση στην Κύπρο να προκαλέσει νέα αστάθεια στην Ευρωζώνη, παρά το μικρό μέγεθος της οικονομίας της χώρας, και προειδοποίησε ότι η ηγεσία της Ευρωζώνης δεν θα πρέπει να υποτιμήσει το πρόβλημα της Κύπρου ή να θεωρήσει ότι μπορεί να αναβάλλει την αντιμετώπισή του.

 

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου χαρακτήρισε το ζήτημα της Κύπρου «αρκετά επείγον» και δήλωσε: «Θεωρούσα ότι ο κόσμος πήρε ένα ισχυρό μάθημα από την Ελλάδα, ότι το απόλυτο ή το σχετικό μέγεθος μιας οικονομίας πολλές φορές είναι άσχετο, όταν πρόκειται για την πιθανή επίδραση στην Ευρωζώνη και στις διεθνείς αγορές. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μεγάλος προκειμένου να εξελιχθεί σε μια σοβαρή αιτία αστάθειας ή μετάδοσης προβλήματος στην σημερινή παγκόσμια οικονομία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.