ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υποτονικό κλίμα η συνάντηση στο Νταβός

09:49 - 23 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Σε κλίμα υποτονικό, αλλά με μία νότα αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της παγκοσμιας οικονομίας πραγματοποιείται στο Νταβός της Ελβετιας η συνάντηση της πολιτικής και οικονομικής ελίτ του πλανήτη.

Πενήντα αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα συναντήσουν στο συνεδριακό κέντρο αυτού του μικρού ελβετικού χιονοδρομικού θέρετρου εκατοντάδες διευθύνοντες συμβούλους, οικονομολόγους, ειδικούς και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο στο 43ο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).davos230113

Το 2013 σηματοδοτείται κυρίως από την επαναφορά στην ηρεμία ένα χρόνο μετά τις αναταράξεις στην ευρωζώνη που έδειχνε τότε ότι ήταν στα όρια της διάσπασης.

Ο μεγάλοι διευθύνοντες σύμβουλοι εξάλλου είναι λιγότερο απαισιόδοξοι όσον αφορά τις προβλέψεις τους για την παγκόσμια οικονομία το 2013 σε σχέση με το 2012, ωστόσο μένουν επιφυλακτικοί, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε χθες στο Νταβός, στο περιθώριο του Φόρουμ.

Χθες βράδυ, στην επίσημη έναρξη του συνεδρίου ο ιδρυτής του WEF Κλάους Σβαμπ κάλεσε όσους συμμετέχουν στο συνέδριο του 2013 να γυρίσουν τη σελίδα της κρίσης στην ευρωζώνη και να δημιουργήσουν ένα όραμα.

"Εκφράζω την ελπίδα να φύγετε από αυτό το συνέδριο με ένα όραμα που να ξεπερνά την απλή διαχείριση της κρίσης, ένα όραμα που να είναι πολύ πιο δυναμικό και όχι μόνο η καταπολέμηση της κρίσης", δήλωσε.

Αρκετοί πολιτικοί ηγέτες, μεταξύ τους ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι και ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν αυτή την εβδομάδα στο Νταβός απαντώντας στην προτροπή του Σβαμπ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.