ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελίες Βγενόπουλου κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας

15:16 - 23 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Καταγγελίες Βγενόπουλου κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας
Επικριτικός κατά της Κύπρου εμφανίστηκε σήμερα ο επικεφαλής του ομίλου Marfin Investment Group (MIG), Ανδρέας Βγενόπουλος, που παρουσίασε τους λόγους της προσφυγής κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Βγενόπουλος μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου κατήγγειλε ότι το κυπριακό Δημόσιο εμπόδισε σε πολλές περιπτώσεις τις προσπάθειες της MIG να προχωρήσει σε επενδύσεις. Χαρακτηριστικά ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι η Λευκωσία συμπεριφέρθηκε στον όμιλο «ως να ήταν αλλοδαπός επενδυτης».
Μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα ότι στις 12 Ιανουαρίου του 2007 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου απαγόρευσε παρανόμως μια επένδυση του ομίλου, θέμα για το οποίο η ΜΙG δικαιώθηκε στα δικαστήρια.

Επιπλέον, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε και στην υπόθεση του ξενοδοχείου Hilton της Λευκωσίας, που είχε αποκτήσει ο όμιλος. Λίγο μετά την αγορά η κυβέρνηση της Κύπρου, υπό τον κ. Χριστόφια, αποφάσισε να δώσει χωρίς διαγωνισμό την έκταση του Δημοσίου, που βρισκόταν απέναντι από το ξενοδοχείο, στο Κατάρ,προκειμένου να δημιουργήσει ένα εξάστερο ξενοδοχείο. Όπως υπογράμμισε ο κ. Βγενόπουλος κάτι τέτοιο θα έδινε τη δυνατότητα στον όμιλο ΜIG ή άλλο όμιλο να επενδύσει.

Τέλος, ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε: «Το 2009 αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην συγχώνευση της Marfin Egnatia Bank με απορρόφηση της Λαϊκής και έδρα στην Ελλάδα. Τότε είχα κάνει μια σειρά καταγγελίες για το γιατί πρέπει να φύγει η τράπεζα από τη χώρα». Όπως, όμως συπλήρωσε το κυπριακό κοινοβούλιο τον κάλεσε σε μια συνεδρία μαζί με άλλους εμπλεκόμενους για να βρεθούν τρόποι να μείνει η τράπεζα στην Κύπρο.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:47 - 23 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.