ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Guardian: Ανησυχία στην τουριστική αγορά για το κλίμα έντασης και βίας

15:24 - 24 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Ο φόβος για ένα κύμα αρνητικής δημοσιότητας, που, τελευταία, παράγοντες της τουριστικής αγοράς εξέφραζαν και το Reporter.gr είχε μεταφέρει φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Ήδη η βρετανική εφημερίδα «Guardian» κάνει την αρχή δημιουργώντας έναν έντονο προβληματισμό στην τουριστική αγορά σε μια περίοδο, όπως ο Φεβρουάριος, που αποτελεί ένα βασικό μήνα για την προσέλκυση κρατήσεων για το καλοκαίρι, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 17 εκατομ. τουριστών. Αν συνυπολογίσει κανείς και την κατάσταση με τη σύγκρουση κυβέρνησης - απεργών στα μέσα μεταφοράς τότε εύλογα μπορεί να πει ότι χρειάζεται άμεσα σχεδιασμός διαχείρισης ώστε να απομειωθούν οι απώλειες.mall240113
Μόλις πριν λίγες ημέρες ο διευθύνων σύμβουλός της "Λάμψα" (ξενοδοχείο Μεγ. Βρετανία) Τάσος Χωμενίδης, τόνισε ότι για βασική προϋπόθεση, για να σταθεροποιηθεί το καλύτερο κλίμα για τον τουρισμό ειδικά της πρωτεύσουσας είναι να μην υπάρξουν τρομοκρατικά συμβάντα τύπου Mall και έκτροπα που θα επαναφέρουν στο διεθνές προσκήνιο αρνητικά το ζήτημα της ασφάλειας για την Αθήνα.

 

Τι λέει ο Guardian

Ωστόσο, «Εκρηκτική»- μεταφορικά και κυριολεκτικά- είναι η εικόνα που περιγράφει η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» από την Αθήνα», με τις «επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, τραπεζών, ακόμα και σε εμπορικό κέντρο», να πυροδοτούν σενάρια για κλιμάκωση της βίας και αποσταθεροποίηση της εύθραυστης κυβερνητικής ισορροπίας, «από εξτρεμιστικά στοιχεία που στοχεύουν στην εκμετάλλευση της λαϊκής οργής για τα αντιδημοφιλή μέτρα λιτότητας».
«Σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων», όπως μεταδίδει η Ελενα Σμιθ, «το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των γραφείων του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σημειώθηκε σειρά εκρήξεων από γκαζάκια έξω από γραφεία πολιτικών, κομμάτων, τράπεζες και σπίτια δημοσιογράφων».
«Σήμερα, λίγες ημέρες μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο- με τους αξιωματούχους της Αντιτρομοκρατικής να επιδίδονται σε ένα κυνήγι που δεν έχει αποφέρει μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα- κλιμακώνονται οι φόβοι ότι η εύθραυστη πολιτική σταθερότητα της χώρας μπορεί να πληγεί από εξτρεμιστές αποφασισμένους να εκμεταλλευτούν την οργή κατά των αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας», σχολιάζει ο Guardian.
«Η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά ανήσυχη», όπως αναφέρει στη βρετανική εφημερίδα υψηλόβαθμος σύμβουλος του τρικομματικού συνασπισμού, το οποίο υπογραμμίζει ότι «η πολιτική σταθερότητα είναι κρίσιμη για να διέλθουμε ομαλά τη φετινή χρονιά».
«Σε μία χώρα όπου εθεωρείτο μέχρι πρότινος ότι το φάντασμα της τρομοκρατίας είχε εκλείψει- με τη διάλυση της 17 Νοέμβρη- η εμφάνιση ομάδων έτοιμων να αναλάβουν πρωτοφανές ρίσκο έχει σημάνει κόκκινο στις αρχές», επισημαίνει το δημοσίευμα.
«Στην προσπάθειά της να περιορίσει την επιρροή των ακροδεξιών εξτρεμιστών, οι οποίοι έχουν συνταχθεί γύρω από τη Χρυσή Αυγή, η κυβέρνηση, με επικεφαλής τους συντηρητικούς, υποσχέθηκε από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και ανέλαβε την εξουσία, να δώσει έμφαση στο δόγμα "Νόμος και Τάξη"».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:32 - 24 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.