ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: «Οι Ευρωπαίοι να διαθέσουν συλλογικά περισσότερο χρόνο για να μειώσυν τα ελλείμματά τους»

13:51 - 25 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Έκκληση στους Ευρωπαίους να διαθέσουν «συλλογικά» λίγο περισσοτερο χρόνο «για να μειώσουν τα ελλείμματά τους» απηύθυνε η διευθύντρι του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε δηλώσεις της προς το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France2 σχετικά με το στόχο της κυβέρνησης Ολάντ να μειώσει το έλλειμμα της Γαλλίας στο 3% του ΑΕΠ μέσα στο 2013, η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι «οι Ευρωπαίοι πρέπει να διανύσουν μαζί το δρόμο»

.Ο στόχος αυτός «μάς φαίνεται πως είναι εξαιρετικά φιλόδοξος», συνέχισε η πρώην υπουργός Οικονομίας της γαλλικής κυβέρνησης, απαντώντας σε ερωτήσεις από το Νταβός της Ελβετίας, όπου βρίσκεται για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

«Δεν πρέπει μόνη της η Γαλλία, μόνη της η Ισπανία, μόνη της η Ελλάδα να πει: 'είναι πολύ δύσκολο για μένα, θα το κάνω πιο σιγά», δήλωσε η Λαγκάρντ.

«Είναι καλύτερο να το κάνουν συλλογικά, να διαθέσουν λίγο περισσότερο χρόνο μάλλον παρά να προχωρούν με βήμα ταχύ», επέμεινε η διευθύντρια του ΔΝΤ, υπενθυμίζοντας πως η Ισπανία υπέφερε πέρυσι επειδή μπήκε υπερβολικά γρήγορα στη λιτότητα.

Ενώ οι τελευταίες προβλέψεις του ΔΝΤ προβλέπουν μια ύφεση το 2013 στη ζώνη του ευρώ, η Λαγκάρντ παραδέχθηκε και πάλι ότι «οι επιπτώσεις των σχεδίων λιτότητας επί της ανάπτυξης είναι πιο ισχυρές απ' ό,τι είχαμε προβλέψει πριν από 3-4 χρόνια».

Ήταν μια «εσφαλμένη προσδοκία», δήλωσε η Λαγκάρντ, η οποία υπογράμμισε ωστόσο πως τα σχέδια αυτά ήταν αναγκαία, αλλά έπρεπε να εφαρμοστούν «"λίγο πιο μαλακά» για να μην θυσιαστεί η ανάπτυξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.