ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτη η κεντροαριστερά στην Ιταλία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

11:35 - 29 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
H κεντροαριστερή συμμαχία στην Ιταλία φέρεται κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία στην Γερουσία, σύμφωνα με αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση, που μεταδόθηκε από το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia.

H έρευνα έγινε από την εταιρεία Tecne. Η πρόβλεψη της για την κατανομή εδρών στην γερουσία είναι η εξής: 157 στην κεντροαριστερή συμμαχία (34,4%), 83 στην κεντροδεξιά (28%), 36 στο ψηφοδέλτιο Μόντι και τις συνεργαζόμενες δυνάμεις (14,6%), 29 στο κίνημα Πέντε Αστέρια του Μπέπε Γκρίλο (13,7%) και 4 έδρες σε λοιπά κόμματα (3,8% της πρόθεσης ψήφου).

Αυτό σημαίνει ότι η κεντροαριστερά στην παρούσα φάση χρειάζεται μόνο μια έδρα για να μπορέσει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στην γερουσία (158 έδρες). Οι εκλογές στην Ιταλία θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου του 2013, δηλαδή σε italy345 290113λιγότερο από έναν μήνα από σήμερα

Για τις κρίσιμες περιφέρειες, στις οποίες αναδεικνύεται μεγάλος αριθμός γερουσιαστών - η δημοσκόπηση της Tecne προβλέπει ότι στην Λομβαρδία και στην Καμπανία προβάδισμα έχει η κεντροαριστερά, ενώ στην περιφέρεια Βένετο και στην Σικελία βρίσκεται μπροστά η κεντροδεξιά.

 

ΟΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Την κεντροαριστερή συμμαχία αποτελούν το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του Μπερσάνι, το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία και η νεοσυσταθείσα δύναμη Δημοκρατικό Κέντρο. Στο «αντίπαλο στρατόπεδο», στην κεντροδεξιά συνασπίζονται, το κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL), η Δεξιά, οι Αδελφοί της Ιταλίας, η Λέγκα και άλλες μικρές τοπικές δυνάμεις.
Σε δημοσκόπηση πριν μια εβδομάδα ξανά η κεντροαριστερή συμμαχία κυριαρχούσε συγκεντρώνοντας το 36% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών, ενώ η κεντροδεξιά ήταν στο 28,5%, Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai Tre και πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της από την εταιρεία IPR.
Η κεντρώα συμμαχία που στηρίζει το πρόγραμμα του Μάριο Μόντι βρισκόταν στο 14,3%. Το Κίνημα Πέντε Αστέρια του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο έφτασε το 13,3% και το αριστερό κίνημα Επανάσταση Πολιτών του πρώην δικαστικού Αντόνιο Ινγκρόϊα στο 4,3%.
Γενικά, όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν νίκη της κεντροαριστεράς με μικρότερη ή μεγαλύτερη διαφορά από τον συνασπισμό των κεντροδεξιών δυνάμεων.

 

Γιώργος Σμυρνής

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.